Aansprakelijkheid - Schoolverzekering
De school is niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de gedragingen van de leerlingen. Evenmin voor vermissing of schade van fietsen, mobiele telefoons, geluidsdragers en/of sierraden. Ook niet als deze in bewaring zijn gesteld op de school/ bij de leerkracht. De verantwoordelijkheid voor het handelen en de gedragingen van leerlingen ligt bij de ouders en/ of de leerling. Wanneer de leerling nog niet de leeftijd van 14 jaar heeft bereikt, zijn de ouders aansprakelijk voor de gedragingen van hun kind. Ouders wordt aangeraden een particuliere aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
Gezonde school
Het aanleren van gezonde eet- en beweeggewoonte is voor kinderen de beste garantie voor een lang en gezond leven. Daar willen we als gecertificeerde 'gezonde school' een positieve en actievere rol in spelen.
Richtlijnen voor de pauzehap: Een pauzehap is niet bedoeld als een hele maaltijd. Het moet niet te groot zijn en niet teveel calorieën bevatten.
Geschikt voor de kleine pauze vinden wij:
- Fruit, zoals appel, peer, banaan, kiwi, druiven, meloen, pruim en mandarijn.
- Groente, zoals worteltjes, komkommer, paprika, snoeptomaatjes en radijsjes.
- Volkoren of bruine boterham, volkoren knäckebröd, roggebrood of mueslibol.
Geschikt voor de lunch vinden wij:
- Volkorenbrood of bruinbrood, besmeerd met zachte halvarine of margarine uit een kuipje.
- volkoren knäckebröd, roggebrood of mueslibol.
- Geschikt beleg voor in het trommeltje is beleg dat niet te veel verzadigd vet en zout bevat, zoals 30+ kaas, 20+ of 30+ smeerkaas met minder zout, ei, hüttenkäse en light zuivelspread. Notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd zout of suiker.
- Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, banaan, appel en aardbei.
Geschikt voor drinken vinden wij:
- Kraanwater.
- Thee zonder suiker.
- Halfvolle melk of karnemelk.
Leerplicht
Kinderen zijn vanaf 5 jaar leerplichtig. U mag uw kind dan niet ongeoorloofd thuishouden. Afwezigheid moet altijd gemeld worden. U moet uw kind voor aanvang van de schooldag afmelden met de reden van afwezigheid. Afwezigheid wordt geregistreerd. Verlof dient u op tijd aan te vragen bij de directeur via een aanvraagformulier, welke op te vragen is bij de administratie van de school.
Mobiele telefoons en spelcomputers
Veel kinderen beschikken over mobiele telefoons en computers die zij meenemen naar school. Zodra de kinderen het schoolplein betreden is de afspraak dat de telefoons/ computers uitgaan en bij het verlaten van de school pas weer aanzetten. De leerlingen geven, aan het begin van de dag, hun mobiele telefoon in bewaring bij de leerkracht of bewaren deze zelf. Dit in overleg met de betreffende leerkracht.
Nadenk-plek
Op onze school werken we met een “nadenk-plek". Deze periode is geschreven om ongewenst gedrag zoveel mogelijk te voorkomen en hierop goed te kunnen handelen. Dat wil zeggen dat we met het hele team op een zelfde manier reageren wanneer een leerling ongewenst gedrag laat zien. Zo is voor alle leerlingen duidelijk hoe wij dat op school doen. De nadenk-plek is in de klas, soms in de buurklas en als dat niet help wordt het kind buiten de klas geholpen.
Pesten
Wij zijn aardig. Dat zorgt voor een fijne sfeer op school. Een goed pedagogisch klimaat is een voorwaarde om pestgedrag te voorkomen. Daarnaast zijn een aantal regels geformuleerd voor zowel leerlingen als medewerkers hoe wij met elkaar om gaan.
Schorsing en verwijdering
Een leerling kan wegens ongewenst grensoverschrijdend gedrag, een schriftelijke berisping krijgen, voor enkele dagen geschorst of definitief verwijderd worden. Uiteraard is een schriftelijke berisping, schorsing of een verwijdering van een leerling een nare maatregel, voor u en ook voor ons. Wanneer er sprake is van een schriftelijke berisping, schorsing of verwijdering wordt er altijd met de ouders overleg gevoerd. Schorsing wordt altijd gemeld bij de afdeling Leerplicht en als er sprake is van een schorsing langer dan een dag ook bij de Onderwijsinspectie. De beslissing over verwijdering berust bij het bestuur. Definitieve verwijdering mag pas plaatsvinden, nadat het bestuur ervoor gezorgd heeft, dat de leerling op een andere school wordt toegelaten. Als gedurende acht weken aantoonbaar zonder succes gezocht is naar een andere school, kan toch nog tot verwijdering worden overgegaan. Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken bij het bestuur bezwaar maken. Voor een omschrijving van de stappen die genomen worden verwijzen wij u naar het protocol officiële waarschuwing, schorsing of verwijdering, zie de website van Stichting Meerkring.
Studiedagen
Gedurende het schooljaar zijn er studiedagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. Deze studiedagen staan vermeld op de website en in de agenda van Parro.
SWV De Eem
Samenwerkingsverband (SWV) de Eem is een vereniging van 32 samenwerkende schoolbesturen primair onderwijs voor passend onderwijs in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg (Eemdijk), Leusden (Achterveld), Soest (Soesterberg) en Woudenberg. De school en de ouders bepalen samen, in lijn van de mogelijkheden van kind (en ouders) en school, wat het beste onderwijsaanbod is. Lukt dat niet? Dan biedt SWV de Eem hulp bij passend onderwijs. SWV de Eem wil voor elk kind een passend onderwijsaanbod met de juiste ondersteuning voor een optimale ontwikkeling. Het zal scholen stimuleren, faciliteren en coachen bij het inzetten van de juiste voorzieningen zo dicht mogelijk bij het kind op school. De onderwijsondersteuner speelt hierbij een centrale rol.
Taxi-busvervoer
Een deel van onze leerlingen is voor het vervoer tussen huis en school aangewezen op aangepast vervoer. Verantwoordelijkheid van de bus en taxi ligt bij de gemeente waar u woont. Hier kunt u het vervoer aanvragen. Jaarlijks wordt door de gemeente bekeken of leerlingenvervoer nog noodzakelijk is. Wij stimuleren om zelfstandig tussen huis en school te reizen.
Trakteren
Traktatie is een extraatje! Omdat wij een gezonde school zijn, vragen wij om een gezond te trakteren.