P.C. basisschool Kon-Tiki

Oceaan 6 3825 WC Amersfoort

  • Schoolfoto van P.C. basisschool Kon-Tiki
  • Schoolfoto van P.C. basisschool Kon-Tiki
  • Rijk onderwijs voor het jonge kind

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of afwezigheid van de leerkracht wordt eerst gekeken of er een vervanger vanuit de invalpool beschikbaar is. Wanneer er geen vervanger is, wordt de groep verdeeld over andere groepen. Elke leerkracht zorgt altijd voor een pakketje met taken waarbij zoveel mogelijk zelfstandig gewerkt kan worden. Indien een groep langer dan een dag verdeeld moet worden en er geen andere interne oplossing is, worden de ouders geïnformeerd dat de kinderen een dag vrij zijn. In zo'n geval is er altijd opvang mogelijk in een andere groep wanneer beide ouders moeten werken en er geen andere opvangmogelijkheid is. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op Kon-Tiki werken we met heterogene groepen in de kleutergroepen. Ze ervaren hoe het is om de oudste of de jongste te zijn. Ze kunnen zich aan elkaar optrekken en ze leren er ook van om dingen aan elkaar uit te leggen. Vanaf groep 3 streven we ernaar om met homogene groepen te werken. Leerkrachten zijn zo in staat om meer tijd en aandacht te geven aan instructie en specifieke begeleiding. Vanwege de groei van de school en de leeftijdsopbouw moeten we hier soms van afwijken.

Voor de leerkrachten die geen gymbevoegdheid hebben is er een bevoegd gymdocent ingehuurd. Elke groep krijgt daarnaast een aantal muzieklessen van een bevoegd muziekdocente.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bij de kleutergroepen is er heel veel onderwijstijd gericht op taal, het is daarom lastig om dit exact in uren weer te geven. De hele dag door wordt er voornamelijk aan taal gewerkt door middel van liedjes, voorlezen, voordoen, spel- en leeractiviteiten. Daarnaast zijn er natuurlijk hele gerichte taalinstructies.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Uiteraard zijn er nog meer vakken die aangeboden worden, maar de tijd die daaraan besteed wordt kan wat fluctueren afhankelijk van een thema. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij zijn een reguliere basisschool, er wordt standaard lesgegeven in drie niveaus. We zijn in staat om de basisondersteuning te bieden mede door de inzet van een fulltime onderwijsassistent. 

We hebben een HB specialist die één dag per week de leerkrachten ondersteunt in de aanpak van meerbegaafde kinderen. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Kon-Tiki is aan het onderzoeken of een gediplomeerde specialist voor Motorische en lichamelijke ontwikkeling in de onderbouw noodzakelijk is.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Binnen het gebouw "De Bron" is ook Partou (kinderopvang, voor- en naschoolse opvang) gevestigd. 

Terug naar boven