Prins Willem Alexanderschool, locatie Beekenstein

Frederik van Blankenheymstraat 61 3817 AE Amersfoort

  • Op de Prins Willem Alexanderschool wordt gewerkt volgens een uniek, in eigen beheer ontwikkeld leerconcept. Op deze website laten wij u graa
  • Op onze school werken we 's middags vanuit onderzoek.
  • Wij zijn een school waar kinderen en ouders zich welkom, gezien en omarmd voelen.
  • Kinderen kijken nog onbezorgd en onbevangen naar de wereld. Ons onderwijs is gebaseerd op verwondering en nieuwsgierigheid.
  • Onze school biedt onderwijs en opvang voor kinderen van 2-12 jaar van 's ochtends 7.00 uur tot 's avonds 19.00 uur

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Tweejaarlijks doen we bij kinderen uit de bovenbouw onderzoek naar hun tevredenheid. Uit de laatste peiling bleek dat leerlingen van onze school erg tevreden waren over de punten:

- Ik vind dat ik voldoende vrienden en vriendinnen heb;

- Ik vind het fijn om op deze school te zitten;

- ik leer veel op deze school. 

Kinderen zijn wat minder tevreden over:

- Ik vind rekenen leuk;

- Ik vind taal leuk.


Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

52 ouders hebben de vragenlijst ingevuld. Daardoor hebben wij nu een beeld van hoe (een deel van de) ouders denkt over de school. Dit komt overeen met een respons van 32%.

Toch zien we weldegelijk een aantal punten waar wij als school trots op mogen zijn, maar ook punten waar wij nog aan moeten werken. Het meest tevreden zijn ouders over de leertijd, het pedagogisch en didactisch handelen van de leerkracht en het leerstofaanbod. Dat is fijn, want dat gaat over datgene wat in de klas gebeurt en op welke manier dat gebeurt.

De kind/oudergesprekken worden ook door ouders als positief ervaren. Daarnaast zijn ouders tevreden over de aandacht voor de kinderen die meer aankunnen.

De school informeert de ouders regelmatig over de ontwikkelingen. Dit wordt gewaardeerd. Ouders zijn minder tevreden over de frequentie dat we naar tevredenheid of verwachtingen vragen. De meningen over het juiste communicatiemiddel zijn erg verdeeld. Wat ouders missen in de app is dat zij niet direct contact kunnen opnemen met de leerkracht.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven