Camerabeveiliging
Binnen de school zijn alle in- en uitgangen voorzien van camerabeveiliging. De beveiliging heeft als doel de toegang te bewaken. Daarnaast hopen we (persoonlijke) eigendommen en die van derden te beschermen tegen diefstal en vernielingen. In alle gevallen zal de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) waar nodig van toepassing zijn. De opgenomen beelden worden niet langer dan noodzakelijk, gedurende maximaal 28 dagen, bewaard. De bewaartermijn kan worden verlengd als beelden van strafbare feiten worden vastgelegd die gebruikt kunnen worden als bewijsmateriaal in een strafprocedure. Persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden. De politie en de officier van justitie kunnen beelden opvragen als middel bij de opsporing en vervolging van (mogelijke) strafbare feiten, met inachtneming van de wettelijke bepalingen. Het Reglement Cameratoezicht VsmdB is door de MR vastgesteld in januari 2020 en is op te vragen bij het management.
Hoofdluispreventie
Wij hanteren een preventief hoofdluisbeleid. De leerlingen worden een aantal keer per jaar door kamouders gecontroleerd op hoofdluis. Wanneer er hoofdluis bij een leerling geconstateerd wordt, wordt de ouder/verzorger op de hoogte gebracht. Wanneer er bij twee of meer leerlingen hoofdluis geconstateerd is, worden alle ouders/verzorgers van de desbetreffende groep op de hoogte gesteld. Hierin wordt aangegeven dat er hoofdluis in de groep geconstateerd is, zodat u hier binnen het gezin kunt letten. Er is een hoofdluisprotocol vastgesteld.
Huisdieren op school
De aanwezigheid van een huisdier op school is verboden, omdat leerlingen hier allergisch of overgevoelig voor kunnen zijn. Bij spreekbeurten kan hier een uitzondering op worden gemaakt. Leerlingen mogen dan, na overleg met de leerkracht, hun huisdier op het schoolplein laten zien. Ook bij het wegbrengen en/of het ophalen van kind(eren) wordt soms een hond meegenomen. Een aantal leerlingen is bang voor honden, we vragen u daarom uw hond aan de lijn te houden en aan de rand van het schoolplein te blijven wachten. Een andere mogelijkheid is om uw hond even buiten het hek vast te leggen en dan uw kind weg te brengen of op te halen.
Huiswerk
Wij geven onze leerlingen huiswerk, zodat zij leren leren en leren plannen om zo hun zelfstandigheid, eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen. Het is belangrijk dat leerlingen inzicht krijgen in hun eigen leerstrategie en deze verder ontwikkelen. Vanaf groep 4 kiezen wij ervoor om huiswerk mee te geven. Dit huiswerk wordt in een map gedaan.
Mobiele telefoons / smartwatches
Steeds meer kinderen hebben een mobiele telefoon of smartwatch met belfunctie. Het gebruik hiervan is op school niet toegestaan. Als de mobiele telefoon meegenomen wordt naar school, dan ligt deze onder schooltijd bij de groepsleerkracht. Heeft u tijdens schooltijd een belangrijke boodschap voor uw kind, dan kunt u ons hiervan telefonisch op de hoogte stellen. Wij geven het dan door aan uw kind. Natuurlijk mag uw kind bij noodgevallen altijd gebruikmaken van de schooltelefoon.
Sponsorbeleid
Sponsoring kan alleen bedoeld zijn als aanvulling op kernactiviteiten van de school. De overheid is en blijft verantwoordelijk voor de financiering van goed onderwijs. Als een sponsor zich meldt, kan dat een kans zijn voor de school. Van dat geld kunnen extra’s worden gedaan. De gevraagde wederdiensten eisen echter zorgvuldige afwegingen. Om dit te realiseren hebben wij hierover duidelijke afspraken gemaakt. Dit staat uitvoerig beschreven in het beleidsdocument ‘Sponsoring’. U kunt dit bij de directie opvragen.
Schade, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering
De school is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies/diefstal van eigendommen van leerlingen, zoals fietsen, brillen, kleding, mobiele telefoons en leermiddelen. We doen een beroep op iedereen om zorgvuldig met andermans bezittingen om te gaan. Wij adviseren om waardevolle zaken niet onbeheerd achter te laten, fietsen op slot te zetten en eigendommen van een naam of andere merktekens te voorzien.
Schade aangebracht door leerlingen aan het gebouw, de meubelen en/of de leermiddelen kunnen aan ouder(s)/ verzorger(s) in rekening worden gebracht. In het nieuw burgerlijk wetboek staat beschreven dat ouders altijd aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade die veroorzaakt is door het gedrag van hun kinderen.
Het bestuur heeft een ongevallenverzekering voor alle leerkrachten en vrijwilligers op onze school. De verzekering is van kracht tijdens het verblijf op school en tijdens de activiteiten die in schoolverband plaatsvinden. De verzekering geldt alleen bij nalatigheid van het bestuur, de directie of het team.