Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" target="_blank">Achtergrondinformatie</a>" tabindex=0>Bron
Toelichting van de school
Schoolplein tijdens schooltijd
Het schoolplein is er voor de kinderen: lekker spelen, rekening houdend met elkaar, praatje maken, knikkeren, hinkelen, tafeltennis, enzovoort. Om dit spelen zo veilig mogelijk te maken én te houden zijn enkele vaste afspraken gemaakt:
- De kinderen gaan niet van het plein af. Soms mogen ze onder toezicht naar een grasveld gaan.
- De deur van de school wordt 10 minuten vóór aanvang van de lessen geopend. Dan mogen de kinderen naar binnen.
- Pleinwacht is aanwezig in de ochtendpauze.
- De kinderen mogen vanaf 8.10 uur het plein op om daar te spelen.
- Als er nog kinderen buiten spelen rond 14.30 uur, wordt u vriendelijk verzocht voor het hek te wachten tot de kinderen binnen zijn.
Fietsen en stepjes
Fietsen op het schoolplein is niet toegestaan. De school is niet aansprakelijk voor verdwenen fietsen, fietssleuteltjes of voor- komende schade. Stepjes en fietsjes mogen – om ongelukken in de gangen te voorkomen – niet in ons gebouw geparkeerd worden. In het gebouw en op ons plein hebben we geen ruimte om stepjes te parkeren. Daarom willen we dat de stepjes in de fietsenrekken gezet worden.
Gevonden voorwerpen
Bij de hoofdingang van de school staat een houten kist met allerlei gevonden, c.q. achtergelaten spullen. Als u iets van uw kind mist, kunt u hier zelf zoeken. Via de nieuwsbrief maken wij bekend wanneer de overgebleven voorraad afgevoerd wordt. Vóór die tijd kunt u nog even een kijkje nemen. Bij de hoofdingang hangt een bord met gevonden sleutels en sieraden.
Mobiele telefoons
We begrijpen dat het in sommige situaties voor een ouder prettig is als hun kind mobiel te bereiken is. Indien u uw kind op school moet bereiken, moet dat via het telefoonnummer van de school zelf gebeuren. Op de pleinen en in het gebouw moeten de mobiele telefoons de hele dag uit zijn. Ook als de kinderen overblijven. Wanneer kinderen toch mobiele telefoons meenemen, worden die aan het begin van de dag ingeleverd bij de groepsleerkracht, die deze aan het eind van de dag weer teruggeeft. Wanneer een kind de mobiele telefoon toch gebruikt in school, wordt deze ingenomen en ingeleverd bij de directie. Tijdens schoolreis en kamp nemen de leerlingen de mobiele telefoons niet mee. Indien u dan uw kind wilt bereiken, kunt u dat doen via de school of rechtstreeks via een mobiel nummer van één van de begeleiders.
Pauze
Iedere morgen is er een kwartier pauze. De kinderen mogen iets te eten en/of te drinken meenemen om dit in de pauze te nuttigen. Geef uw kind iets gezonds mee s.v.p. Op woensdag is het “fruitdag”. Voorzie bekers en trommeltjes van de naam van uw kind om misverstanden te voorkomen.
Verjaardagen
De kinderen mogen de medeleerlingen uit de eigen groep trakteren en de leerkrachten in de gang waarin het lokaal ligt. Bij voorkeur geen snoep. Voor leerkrachten hoeft u geen uitzondering te maken. Het is ook fijn als er rekening wordt gehouden met kinderen die een allergie hebben of vanwege geloof overtuiging iets niet mogen eten. Vraag dit vooraf aan de leerkracht.
Sparen oud papier, batterijen en lege cartridges
Vóór het schoolplein staan twee oud papiercontainers. De containers zijn elke werkdag open van 08.00 tot 15.00 uur. Oud papier levert ons nog steeds wat geld op. De opbrengst is bestemd voor boeken voor de leeshoek en de klassenbibliotheek. Lege cartridges van printers en batterijen gaan naar een recyclingbedrijf. U kunt deze in een doos deponeren die bij de ingang van onze school staat.
Medische aangelegenheden
Als uw kind op school een ongelukje mocht krijgen, hanteren wij de volgende werkwijze:
- Is het niet ernstig, dan behandelen wij het kind zelf. We beschikken over EHBO’ers.
- Is het ernstiger, dan bellen wij u op en hopen dat u zelf naar de dokter kunt gaan. Lukt dat niet of is snelle actie vereist, dan gaan wij zelf.
- Indien uw kind allergisch is of medicijnen op school gebruikt, dient u dat aan te geven tijdens het aanmeldingsgesprek op school.
- Indien iets pas optreedt als uw kind onze school reeds bezoekt, dient u het direct te melden bij de groepsleerkracht.
Hoofdluis
Voor de bestrijding van hoofdluis worden alle kinderen door een werkgroep hoofdluisscreening, aangestuurd door de Oudercommissie, gecontroleerd. Dit gebeurt op de woensdag na de zomer-, herfst-, voorjaars- en meivakantie. We verzoeken u uw kind die dag met losse haren zonder gel naar school te laten gaan. U ontvangt een mail indien er in een klas hoofdluis wordt aangetroffen. De ouders bij wiens kind neten of hoofdluis is gevonden worden ook gebeld. Na 14 dagen vindt er een hercontrole plaats. Het klassikaal screenen biedt geen 100% zekerheid. Daarom is het aan te raden thuis regelmatig zelf te controleren op hoofdluis en het haar van uw kinderen te kammen met een speciale luizenkam.
Toelichting van de school
Tropenrooster:
De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad primair onderwijs van SCOPE heeft in 2008 een besluit genomen dat het mogelijk maakt om met een tropenrooster te werken indien de weersverwachting aangeeft dat de temperatuur minstens vier dagen 30 graden of meer zal zijn. De ouders krijgen via een nieuwsbrief een dag van tevoren te horen dat het tropenrooster van start gaat. De specifieke lestijden zijn dan:
Maandag/dinsdag/donderdag voor de groepen 1-8: 7.30 - 13.15 uur
Woensdag voor de groepen 1-4: 8.30 - 11.30 uur; voor de groepen 5-8 : 8.30 -12.15 uur
Vrijdag voor de groepen 1-4: 7.30 - 11.00 uur; voor de groepen 5-8: 7.30 - 13.15 uur
De kinderopvang wordt door Scope geïnformeerd.
Samenvatting ondersteuningsprofiel
Wij bieden onderwijs aan leerlingen van de basisschoolleeftijd. Binnen deze groep leerlingen is er diversiteit in cognitieve mogelijkheden. Om deze reden hebben wij een breed lesaanbod en kunnen leerlingen op 3 niveaus les krijgen. Voor leerlingen die de leerstof lastig vinden zijn er extra ondersteuningsmogelijkheden. Dat geldt ook voor leerlingen die cognitief meer uitdaging nodig hebben. Deze laatste groep krijgt extra uitdaging in de groep en er is een mogelijkheid voor het deelnemen aan een bovenschoolse plusklas.
We hebben een aantal leerlingen uit het cluster 2 onderwijs. Met extra ondersteuning voor zowel de leerkracht als de leerling volgen deze leerlingen het onderwijs op het Mozaïek.
In hoofdstuk 7 van de algemene Scopegids (link) kunt u meer lezen over passend onderwijs.