Het Mozaïek

Vroonhoevelaan 10 -12 2408 ST Alphen aan den Rijn

Schoolfoto van Het Mozaïek

Het team

Toelichting van de school

Op de website van Het Mozaïek zijn de namen en foto's van de teamleden te vinden (https://hetmozaiek.scopescholen.nl/onze-school/team).

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het bestuur van SCOPE scholengroep, waartoe Het Mozaïek behoort, is aangesloten bij het Regionaal Transfercentrum ‘Cella’ (RTC Cella). Indien een leerkracht verlof nodig heeft, schakelt de school RTC Cella in om de vervanging te regelen. Het beleid is er opgericht om te voorkomen dat leerlingen thuis moeten blijven. Indien vervanging via dit orgaan niet lukt, gaat de school op zoek naar interne oplossingen als bijvoorbeeld het inzetten van parttime leerkrachten vanuit het eigen team of andere externe partijen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Hieronder wordt beschreven hoe het onderwijs op 'Het Mozaïek' wordt vormgegeven. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Er is een beredeneerd aanbod voor de eerste twee leerjaren op het gebied van onder andere taal en rekenen. Dit houdt in dat er op basis van een thematisch onderwijsaanbod betekenisvolle activiteiten worden aangeboden. Dit gebeurt op basis van vooraf vastgestelde leer- en ontwikkelingsdoelen.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Urenonderwijstijd: We geven per week 25 uur onderwijs. Voor bewegingsonderwijs staat er per week 1 uur en 30 minuten op het rooster. De andere uren worden verdeeld over o.a. de vakken: taal, lezen, rekenen, spelling, Bijbelse geschiedenis, wereldoriëntatie, Engels, sociaal emotionele ontwikkeling, burgerschap en creatieve vorming. 

Onze school werkt met een continurooster. Vanwege dit rooster valt de lunchtijd en pauzetijd van de leerlingen onder de lestijd en worden er onderwijsactiviteiten gegeven tijdens dit moment. Hier heeft de MR in schooljaar 2021-2022 toestemming voor gegeven.  Wilt u weten hoe dit in de klas wordt vormgegeven? Neem dan contact op met de leerkracht.

Combinatiegroepen: In principe streven wij naar een leerjaar per groep. Soms is het noodzakelijk om een groep te maken met twee leerjaren bij elkaar. Dit heeft te maken met leerlingaantallen. 

Reguliere schooltijden: De schooltijden voor de groepen 1 t/m 8 zijn als volgt:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.30 uur tot 14.00 uur
Woensdag                                            : 8.30 uur tot 12.30 uur

Tropenrooster: Ouders worden via de app "Parro" geïnformeerd, wanneer er een tropenrooster van kracht gaat. Er kunnen dan afwijkende schooltijden zijn.

Overig: Binnen SCOPE wordt er een "Zomerschool" aangeboden in de eerste twee weken van de zomervakantie voor leerlingen van groep 4 t/m 7. De zomerschool is bedoeld voor leerlingen die graag nog meer willen leren. Ouders kunnen hun kind(eren) hier vrijwillig voor opgeven. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De informatie over de Zomerschool wordt meestal medio mei gedeeld via de school.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij bieden onderwijs aan leerlingen van de basisschoolleeftijd. Binnen deze groep leerlingen is er diversiteit in cognitieve mogelijkheden. Om deze reden hebben wij een breed lesaanbod en kunnen leerlingen op verschillende niveaus les krijgen. Voor leerlingen die de leerstof lastig vinden zijn er extra ondersteuningsmogelijkheden. Dat geldt ook voor leerlingen die cognitief meer uitdaging nodig hebben. 

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek

"Voor ieder kind een passende plek in het basisonderwijs"

Website: https://swvrijnstreek.nl
Email: info@swvrijnstreek.nl
Telefoonnummer: 0172 – 418 759

De meeste kinderen doen het prima op school. Ze ontwikkelen zich goed en leren zonder problemen. Een op de vijf kinderen heeft meer begeleiding nodig om talenten te ontwikkelen of uitdagingen aan te gaan. Voor deze kinderen is er meer ondersteuning nodig.

Om deze ondersteuning te organiseren, heeft iedere basisschool in de Rijnstreek een aanbod. Indien nodig wordt het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek betrokken om extra ondersteuning aan te kunnen bieden die passend zijn bij de ontwikkelingsbehoefte van de leerling. Binnen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop zijn 48 basisscholen aangesloten.

Passend Onderwijs is voortdurend in ontwikkeling en in afstemming op de behoefte van de leerlingen. Binnen de regio Rijnstreek vinden we het belangrijk dat zo in de toekomst nog meer kinderen in hun eigen wijk, dorp of binnen hun eigen (levensbeschouwelijke) gemeenschap naar school kunnen gaan. Om dit mogelijk te maken wordt het aanbod voor leerlingen steeds verder ontwikkeld. Dát is de kern van passend onderwijs, want ieder kind verdient een passende plek in het basisonderwijs.

Oudersteunpunt

De route naar Passend Onderwijs is een route die school samen met ouder(s)/verzorger(s) loopt. De leerkracht en/of intern begeleider informeren en ondersteunen ouders/verzorgers in deze route. Het oudersteunpunt is voor ouders/verzorgers die (extra) ondersteuning, informatie en/of een klankbord zoeken in hun zoektocht naar passend onderwijs voor hun kind in de basisschoolleeftijd.

Het oudersteunpunt is onafhankelijk van school en het Samenwerkingsverband. Het doel is om ouders/verzorgers te informeren en te steunen. Op de website van het oudersteunpunt staat informatie over Passend onderwijs en worden veelgebruikte begrippen, termen en routes uitgelegd. De ouderadviseur is het aanspreekpunt voor de ouders/verzorgers. Ouders/verzorgers kunnen via de telefoon, mail of contactformulier op de website in contact komen met de Ouderadviseur.

Website: https://swvrijnstreek.nl/voor_ouders
Email: oudersteunpunt@swvrijnstreek.nl 
Telefoonnummer: 0172 - 266 266

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De ondersteuningsstructuur op Het Mozaïek wordt meerdere momenten in het jaar besproken en verder geoptimaliseerd.

Het bovenschools Team Passend Onderwijs vanuit SCOPE  ondersteunt de scholen om het aanbod van leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte vorm te geven. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Er is een goed contact tussen Junis en het Mozaïek. Indien nodig maken we gebruik van elkaars ruimtes.

Vanuit Passend Onderwijs zien wij het als onze taak om aandacht te hebben voor een versterkt taalaanbod. Hierbij stellen we onszelf het doel om taal- en onderwijsachterstanden bij kinderen zoveel mogelijk te voorkomen, vroegtijdig op te sporen en aan te pakken. Hierbij wordt ook samengewerkt met Participe (Kom Erbij / Op Stap) en de bibliotheek. Daarnaast vindt regelmatig overleg plaats met andere schoolbesturen, kinderopvangorganisaties (o.a.peuterspeelzalen) en de gemeente. SCOPE scholengroep investeert in extra middelen in de vorm van materialen en uren voor de begeleiding. Om de deskundigheid te bevorderen is er jaarlijks scholing voor ons personeel. 


Terug naar boven