Openbare Basisschool de Zevensprong

Danslaan 74 1326 PL Almere

  • Tijdens het deelnemen aan de tussenschoolse opvang maken de leerlingen gebruik van de geboden leeromgeving "Rijke schooldag".
  • Samenwerking in een veilige leeromgeving vinden wij essentieel.
  • Tijdens de schoolperiode van ieder kind worden er vele vriendschappen gesloten.
  • Een ontmoetingsplek om te leren en te spelen.
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool de Zevensprong

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school. Daarom is deze school uniek. Hoe de dynamiek en de sfeer op school zijn, dat kan alleen de school je vertellen. Met hún verhaal bij hun eigen cijfers en bij cijfers van bijvoorbeeld DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Kortom, je krijgt een betrouwbaar beeld van de school en van wat de school doet aan goed onderwijs.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Brede Basisschool
  • Kwaliteit
  • Veiligheid
  • Samenwerking
  • Ontwikkeling

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Welkom bij De Zevensprong!  

We zijn verheugd te melden dat onze school bloeit en momenteel 184 enthousiaste leerlingen verwelkomt.

Onze toewijding aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs en een stimulerende leeromgeving heeft geleid tot een gestage groei van onze schoolgemeenschap. Een bijzonder aandachtspunt is de aanmelding voor onze kleutergroepen. Deze vormen de fundamenten van het leerproces en bieden een essentiële basis voor de verdere schooljaren. De interesse in onze kleuterklassen is groot en de beschikbare plaatsen zijn niet onbeperkt. Om teleurstelling te voorkomen, raden we ouders ten zeerste aan om hun zoon of dochter tijdig in te schrijven. Het vroegtijdig aanmelden van uw kind geeft ons de mogelijkheid om een soepele overgang te garanderen en ervoor te zorgen dat elk kind de aandacht krijgt die het verdient.

Onze ervaren leerkrachten en ondersteunend personeel staan klaar om een stimulerende en veilige omgeving te bieden waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie over het inschrijvingsproces en om een bezoek te brengen aan onze school. Samen streven we ernaar om de leerervaring van uw kind bij De Zevensprong onvergetelijk en verrijkend te maken. We kijken ernaar uit om uw gezin te verwelkomen in onze groeiende schoolgemeenschap.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
167
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Bij OBS De Zevensprong streven we ernaar om niet alleen tijdens de reguliere schooluren, maar ook tijdens de tussenschoolse opvang (TSO) een stimulerende en plezierige omgeving te bieden. Om dit te realiseren, organiseren we de TSO met de waardevolle ondersteuning van de vrijwillige bijdragen van ouders. Dankzij de vrijwillige bijdragen kunnen we een actieve tussenschoolse opvang aanbieden, verrijkt met diverse activiteiten op het gebied van dans, muziek, voetbal en andere sportieve bezigheden. We vinden het belangrijk dat de TSO niet alleen een moment van ontspanning is, maar ook een gelegenheid biedt voor leerlingen om hun interesses te ontdekken en zich op verschillende vlakken te ontwikkelen. Met de samenwerking met diverse organisaties op het gebied van dans, muziek en sport kunnen we een gevarieerd programma aanbieden dat aansluit bij de diverse interesses van onze leerlingen. Deze samenwerking verrijkt niet alleen de TSO, maar bevordert ook een positieve en gezonde levensstijl onder onze leerlingen. We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van ouders die met hun vrijwillige bijdragen de TSO mogelijk maken. Samen met de ondersteuning van externe organisaties creëren we een tussenschoolse opvang die niet alleen een waardevolle aanvulling is op het schooldagritme, maar tevens bijdraagt aan de algehele ontwikkeling en het welzijn van onze leerlingen op OBS De Zevensprong.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven