Montessorischool Almere Stad

Randstad 22 113 b 1316 BW Almere

  • Schoolfoto van Montessorischool Almere Stad
  • Schoolfoto van Montessorischool Almere Stad

In het kort

Toelichting van de school

Hartelijk welkom! Bent u op zoek naar een  school voor uw kind? Een school in Almere Stad (twee verschillende locaties)? Een school met een visie en een concept?

Wat ons uniek maakt en onderscheidend?: Ons innovatieve Montessori onderwijs vormt het kind als geheel. Hoofd, hand en hart. Daartoe zetten wij, naast de basisvakken, muziek, kunst en cultuur, techniek in de techstudio, schaken en bewegingsonderwijs in.

Er is maar één manier om een goede indruk te krijgen en dat is door middel van een bezoek.

Wij raden u dan ook aan bij voorbaat een afspraak te maken met de school (036-5376591). Zo'n bezoek duurt ongeveer drie kwartier.

Maar bezoek aan "scholen op de kaart" helpt zeker goed mee.



Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Pedagogisch onderwijs
  • Innovatief: Leer mij leren
  • Kind Ontwikkel Dossier
  • Kwalificatie
  • Sociaal en persoonlijk

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Montessorischool Stad trekt vanwege haar Montessori concept leerlingen uit alle wijken van Almere aan. Vandaar dat wij vestigingen hebben in twee wijken. Het leerlingaantal is redelijk stabiel en schommelt tussen de 620 en 660 leerlingen.
Onze school met als algemene naam Montessori Stad kent twee locaties met een eigen instroom en uitstroom (ieder dus groep 1 t/m 8).
Montessori Muziekwijk telt op 1 oktober 2022: 176 leerlingen.
Montessori Randstad telt op 1 oktober 2022: 403 leerlingen. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
587
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven