De Omnibus

J.J. Slauerhoffstraat 53 1321 HE Almere

Achterzijde hoofdgebouw

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van leerkrachten wordt dit intern opgevangen. De Omnibus beschikt over bekwame onderwijsassistenten en leraarondersteuners, die samen met de leerkrachten de groepen opvangen.

Wanneer een leerkracht niet kan worden vervangen, zullen we de groep verdelen over de overige groepen. De kinderen maken in hun gastgroep werk dat de eigen leerkracht voor hen heeft klaargelegd. 

In het uiterste geval zullen we ouders vragen om hun kind thuis te houden. Kinderen die thuis niet kunnen worden opgevangen zullen wij in een gastgroep opvangen. De kinderen die thuis blijven werken thuis aan een zogenaamd thuiswerkboekje. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Omnibus werken we met bevoegde leerkrachten die zich constant ontwikkelen op hun vakgebied om zo goed af te stemmen op de onderwijsbehoeften van de kinderen.

Iedere leerkracht op de Omnibus is in het bezit van het Daltoncertificaat en het certificaat van de Kanjertraining. De Omnibus is opleidingsschool en iedere leerkracht heeft de mentorentraining gevolgd waardoor de studenten een goede begeleiding ontvangen. Wij zijn trots op de onderbouwleerkrachten die in 2017 allemaal geslaagd zijn voor hun HBO opleiding: "Jonge kind".

In onze voorziening op school voor kinderen met een TOS indicatie (Taalontwikkelingsstoornis), bieden wij kinderen intensieve begeleiding in een kleine setting door ervaren leerkrachten.

Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 krijgen min. 80 minuten gymles per week van een vakdocent. Onze vakdocent organiseert jaarlijks sportdagen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Tevens organiseert hij oriëntatielessen voor diverse sporten die binnen Almere beoefend kunnen worden. De vakdocent is tevens intermediair voor het Jeugdsportfonds en ook voor naschoolse sportactiviteiten (Almeers Kenniscentrum voor Talent, AKT) zet hij zich in.

Op de Omnibus zal steeds meer vakgeïntegreerd worden lesgegeven. Afgelopen jaar zijn we gestart met Leskracht; dit is een wereld oriënterende methode waarbij de leerlingen meer samenwerkend, onderzoeksmatig bezig gaan, ingebed in thema's die voor de groepen 3 t/m 8 in moeilijkheid oplopen. 
Leskracht is volledig geënt op 21e-eeuwse vaardigheden en voldoet daarnaast aan alle kerndoelen en referentiekaders binnen wereldoriëntatie. Ook breiden de kinderen hun woordenschat betekenisvol uit en zijn ze spelenderwijs bezig met begrijpend lezen.
Het is vooral belangrijk dat we onze kinderen de kans geven zich te ontwikkelen volgens de vaardigheden die van hen verwacht worden in de huidige maatschappij. Ze kunnen gebruik maken van een beveiligde internetomgeving waarin ze informatie over de thema's en onderzoeksvragen kunnen opzoeken. Kijkt u vooral eens op www.leskracht.nl en we zullen dit jaar een workshopavond aanbieden.
Bij ons onderwijs maken wij in alle groepen gebruik van leskisten en excursies die o.a. verzorgd worden door Stichting Stad en Natuur en KIDD  en ook wordt er regelmatig gekeken naar uitzendingen van School-TV. Topografie zullen we apart aanbieden. Tijdens de topografie les worden diverse kaartvaardigheden spelenderwijs aangeleerd. Door Leskracht heen wordt allerlei topografie geoefend. In groep 6 staat "Nederland "centraal, in groep 7 “ Europa” en in groep 8 “de Wereld”.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De tijdsaanduiding per vakgebied is een indicatie; er kan van afgeweken worden.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De tijdsaanduiding per vakgebied is een indicatie; er kan van afgeweken worden.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Omnibus is een Oecumenische Daltonschool met een medium TOS (Taalontwikkelingsstoornis)-voorziening. In 2017-2018 zijn wij gestart met de 'Impulsbus', dit is een Impulsklas voor leerlingen met o.a. een werkhoudings- of werkaanpakprobleem. Gedurende een traject van 12 weken werken deze leerlingen samen met hun ouders aan hun leerdoelen.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven