Rooms Katholieke Basisschool Erasmus

J.M.P.de Biestraat 2 -4 1827 PA Alkmaar

  • De VNL-bibliotheek
  • Spelen en werken
  • Favoriete klimtoestel
  • Speelplein
  • Kinderboekenweek

Het team

Toelichting van de school

Erasmus heeft een schoolteam wat bestaat uit leerkrachten, leraarondersteuners, een administratief medewerker, een concierge, een intern begeleider, schoolleider en meerscholendirecteur. 

We hebben een mooie mix van ervaren leerkrachten starters en alles wat daar tussen in zit. Zij vormen per bouw (leerlingen van 4-7 jaar en leerlingen van 8-12 jaar) een professioneel leerteam wat met elkaar wekelijks werkt aan het ontwikkelen van ons onderwijs op de Erasmus. Kijk ook eens op onze site voor meer info over ons team. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij kijken in het schoolteam of we voor elkaar in kunnen springen bij (ziekte-)verlof. Als dat niet lukt dan proberen we een leerkracht te boeken via onze vervangerspool. Als dat niet lukt proberen we de groep te verdelen over andere groepen. De leerlingen krijgen dan passende opdrachten mee om uit te werken. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Erasmus heeft een modern schoolgebouw waarin de klassen bij elkaar komen op het centrale leerplein in het midden van de school. We hebben naast de klaslokalen meerdere mooie ruimtes waar kinderen kunnen leren en ontdekken. Zo is er voor ieder kind een fijne en uitdagende leerplek. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

 We hebben een divers ondersteuningsaanbod wat in de basis voldoende biedt. We willen graag nog beter inspelen op de behoefte van leerlingen die meer en/ of hoogbegaafd zijn. We zijn ons aan het specialiseren om aanbod en ondersteuning voor deze leerlingen nog beter vorm te geven en doen dat in samenwerking met de HB-specialisten van onze stichting SaKS. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven