DURF

Elgerweg 39 1825 KA Alkmaar

  • Onze locatie DURF Tochtwaard
  • Onze locatie DURF Elgerwerg
  • Onze locatie DURF Amstelstraat

Het team

Toelichting van de school

Op DURF werkt een team van enthousiaste en professionele leerkrachten. Het team is evenwichtig samengesteld: alle leeftijdsgroepen zijn er in vertegenwoordigd. Op onze locatie Tochtwaard werken er zelfs meerdere meesters!

Ouders waarderen onze school om de zorg en aandacht van de leerkrachten voor alle kinderen. Daardoor voelen kinderen zich thuis bij ons op school en kan elk kind meedoen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Indien mogelijk regelen wij vervanging via de flexpool van Tabijn. Als er geen vervanging beschikbaar is verdelen we soms groepen. Soms is een collega instaat om extra uren te werken. Een enkele keer zijn we gedwongen om leerlingen naar huis te sturen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Alle DURF vestigingen hebben een vakleerkracht voor bewegingsonderwijs. Met behulp van professionele cultuurcoaches geven wij vorm aan de kunstzinnige en culturele ontwikkeling van onze leerlingen. Daarnaast werken we samen met het TIO voor techniekonderwijs. En is er een goede samenwerking met de lokale bibliotheek.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In groep 1/2 worden de vakken aangeboden binnen een thema. Vooral in spel ontwikkelen en leren deze leerlingen het beste. Zo zie je bijvoorbeeld een rekenles terug als de kinderen afrekenen in de supermarkt. Of het vak taal als de kinderen een kaart schrijven en in de brievenbus doen. Maar ook de liedjes die ze leren voor bijvoorbeeld Sint Maarten of de verhalen die ze lezen over een onderwerp waarmee ze op dat moment bezig zijn. In onze groep 1/2 wordt hun hele lijf gebruikt om te leren. En sluiten we aan in de ontwikkeling waar ze op dat moment zijn. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Er worden bewuste keuzes gemaakt in het aanbod voor de vakken binnen ons onderwijs. De uren verschillen per groep, maar ook wordt dit afgestemd op de onderwijsbehoeften van de leerlingen. 

In alle groepen is er dagelijks aandacht voor: technisch lezen, begrijpend lezen, taal en rekenen. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

DURF is een grote school op papier, maar heeft 3 locaties waardoor de scholen klein aanvoelen en hierdoor voor leerlingen snel een veilige en vertrouwde omgeving is. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Binnen DURF zijn we in de ontwikkeling van passend onderwijs, naar steeds meer inclusiever onderwijs. De drive om elke leerling goed onderwijs te kunnen geven is groot. Als school zijn we actief betrokken in de werkgroep 'samen leren leven' van het SWV. Daarnaast is passend onderwijs en inclusief onderwijs groot onderdeel van onze bordsessies (ontwikkelgesprekken als team). 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Als school weten we hoe belangrijk is dat uw kind zich veilig en thuis voelt. Daarom vinden we een opvang binnen de school zo belangrijk en werken we samen met Knikkebol en Klein Alkmaar.

Op onze locatie op de Amstelstraat hebben we de bevoegdheid voor VVE peuteropvang.

In de toekomst is ons streven om van DURF verder te ontwikkelen tot kindcentrum en een nog breder opvang aanbod te kunnen bieden.

Terug naar boven