IKC 't Nokkenwiel

Boerenpad 1 2953 BA Alblasserdam

Schoolfoto van IKC 't Nokkenwiel

In het kort

Toelichting van de school

Waarom:
Wat zou het mooi zijn, als we er samen voor zouden kunnen zorgen dat het kind nieuwsgierig blijft, dat het ruimte krijgt om zelfstandig te ontdekken, te leren en dat het leert verantwoordelijkheid te nemen voor de acties die het inzet. Wat zou het geweldig zijn als het ontdekt dat andere kinderen hetzelfde doen en hierin leert van anderen. Hoe mooi is het om te zien, dat ieder kind op eigen wijze en met behulp van eigen talenten, dit leerproces doorloopt en zo de wereld leert kennen. 
Hoe:
Door zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, reflectie en borging als uitgangspunten te nemen.
Wat:
Zie de gegevens op deze site

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Open
  • Samen
  • Eigenaarschap
  • Verantwoordelijkheid
  • Professioneel

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Dagelijks heet 't Nokkenwiel vele kinderen welkom op twee locaties.

Onze school werd op 1 februari 2023 bezocht door 295 leerlingen. Wij vinden het van belang om inzicht te hebben in de opbouw van onze leerlingen, om onze aandachtspunten goed te kunnen formuleren. Het leerlingenaantal lijkt op dit moment stabiel te blijven. In algemene zin hebben wij, op grond van de kenmerken van onze leerlingen, de volgende aandachtspunten: 

- extra aandacht voor ontwikkelingsvoorsprong (door het aanbieden van een plusgroep)

- extra aandacht voor ontwikkelingsstagnatie (door het werken met begeleiding in kleine groepen binnen en buiten de groep)

- extra aandacht voor taalontwikkeling  (door het werken met logo 3000 en extra aandacht voor woordenschat)

Sinds mei 2022 hebben wij ook twee schakelklassen binnen onze school, waarin kinderen die de Nederlandse taal (nog) niet beheersen worden opgevangen en de Nederlandse taal wordt geleerd.

In kindcentrum ’t Nokkenwiel is een integraal en samenhangend aanbod voor kinderen van 0 tot 12-13 jaar. Dit aanbod wordt verzorgd op 2 locaties:  

Locatie Boerenpad:
Op locatie Boerenpad zijn twee peuterspeelgroepen gevestigd. Een van de peuterspeelzaalgroepen is een doorstroomgroep, waarbij kinderen die ongeveer 3 jaar zijn, doorstromen naar deze groep. Zo kunnen zij gerichter worden voorbereid op de basisschool. School en peuterspeelgroep organiseren ook activiteiten, waarbij samen wordt gewerkt. Daarnaast biedt deze locatie een buitenschoolse opvang. De BSO is ingericht als een kook-BSO. Daarnaast biedt deze locatie onderwijs aan de groepen 1 tot en met 7 van de basisschool.  Ook de beide schakelklassen krijgen op deze locatie les. 

Locatie Maasplein:
Op locatie Maasplein zijn twee groepen voor buitenschoolse opvang en drie groepen voor dagopvang gehuisvest. Naast twee groepen voor kinderen van nul tot vier jaar is er een peutergroep voor kinderen die tweeënhalf zijn geworden. In deze groep worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Daarnaast biedt deze locatie onderwijs aan de groepen 1 tot en met groep 8.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
266
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven