Openbare Basisschool Vondelschool

Juliana van Stolberglaan 25 2111 CJ Aerdenhout

  • Oefenen met grammatica
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Vondelschool
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Vondelschool
  • Rustig gelegen in het groen. Modern onderwijs in een klassiek jasje.
  • De Vondelschool heeft veel ruimte om buiten te spelen.

Het team

Toelichting van de school

Het schoolteam bestaat uit 22 parttime en fulltime medewerkers, zowel startend als ervaren, waaronder vakleerkracht gymnastiek en cultuuronderwijs, onderwijsassistenten, een intern begeleider, een leerkracht hoogbegaafdheid, een conciërge en een managementassistent.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De Vondelschool doet er alles aan om de lessen zoveel als mogelijk is doorgang te laten vinden. Door vervanging door eigen medewerkers of door het inzetten van ZZP-leerkrachten. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school maakt deel uit van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zuid-Kennemerland. Hierin werken scholen samen aan passend onderwijs. Wij maken gebruik van de expertise van onderwijsondersteuners en onderwijsspecialisten.   Verder maken wij gebruik van het Kernteam. De leden van dit team komen uit verschillende disciplines zoals leerplicht, CJG en Passend Onderwijs. Als de zorg rondom een leerling mogelijk meer onderzoek of specialistische aandacht vraagt, die niet binnen de school voorhanden is, bespreken wij dit samen met de ouders in het Kernteam. Het Kernteam heeft goed zicht op alle zorgaanbieders binnen de regio en wijst ouders en school de weg.   Voor meer informatie over het Samenwerkingsverband Zuid-Kennemerland zie: www.samenwerkingsverband-zuid-kennemerland.nl

GGD en JGZ
De afdeling JGZ van de GGD steunt de school bij het gezondheidsbeleid van de hele school. Zij geeft adviezen over veiligheid, hygiëne, infectieziekten, omgaan met elkaar, pesten, snoepen en dergelijke. De GGD steunt de school bij gezondheidsprojecten, leent lesmaterialen uit, verzorgt op verzoek ouderavonden en cursussen voor docenten of ouders. Meer informatie: www.ggdkennemerland.nl

Centrum voor Jeugd en Gezin

Heeft u een vraag over opvoeden en opgroeien  van uw kind? Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). In het CJG werken verschillende professionals samen, zoals jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, jeugd- en gezinswerkers en pedagogen. Iedere medewerker heeft eigen specifieke deskundigheid om u en uw kind te ondersteunen.   Kijk voor meer informatie en het cursusaanbod op: www.cjgkennemerland.nl

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Vondelschool acteert zeer zorgvuldig wanneer het op (extra) zorg aankomt. We werken hiervoor samen met het Samenwerkingsverband, de GGD en JGZ.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Het terrein van de Vondelschool wordt gedeeld met een vestiging van Les Petits kinderopvang. De vestiging bestaat uit een kinderdagopvang, een tussenschoolse- en een buitenschoolse opvang. Les Petits biedt begeleiding aan kinderen van 0 tot 16 jaar en biedt een veilige omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Les Petits en de Vondelschool werken nauw samen, zij verzorgen de tussen- en buitenschoolse opvang en zijn verantwoordelijk voor de onderwijsassistentie binnen de school. Zo is er een doorgaande lijn in de ondersteuning, waardoor kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door het delen van expertise, kunnen beide organisaties nog beter bijdragen aan de doorgaande lijn in zowel de zorg als de ontwikkelbehoefte, als in de talentontwikkeling bij de kinderen. 

Terug naar boven