Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
LEVO, HVO, GVO
Bij wet is het zo geregeld, dat in elke openbare school vormingsonderwijs (humanistisch en godsdienstig) wordt gegeven als ouders daarom vragen. Dit vormingsonderwijs laat zien wat een levensovertuiging of geloof voor mensen kan betekenen. Bij ons op school wordt dit gezien als inspirerend en verrijkend, omdat kinderen zo een eigen kijk op het leven kunnen ontwikkelen. De lessen gaan uit van respect voor mensen die anders in het leven staan. De lessen worden verzorgd door vakdocenten van diverse levensbeschouwelijke richtingen. De Rijksoverheid betaalt deze lessen, die worden georganiseerd door het Dienstencentrum GVO en HVO. In samenspraak met de MR wordt gekeken of er behoefte is aan deze lessen. Voor dit schooljaar is in samenspraak met de MR een keuze gemaakt voor humanistisch vormingsonderwijs (HVO) en godsdienstig vormingsonderwijs (GVO) van groep 4 t/m 8. De eerste helft van het schooljaar krijgt een groep HVO, de andere GVO (of andersom). Naast HVO en GVO in groep 4 t/m 8 bieden we in groep 3 het hele jaar levensvormende lessen (LEVO) aan. Dit zit tussen humanistisch en godsdienstig vormingsonderwijs in en in deze lessen zitten veel elementen van actief burgerschap. We maken een stevige koppeling met het sociaal- emotioneel leren op school, waar we dit schooljaar mee zijn gestart. De vakleerkracht LEVO hanteert de vijf leergebieden van sociaal-emotioneel leren (besef van jezelf, zelfmanagement, besef van de ander, relaties kunnen hanteren, keuzes maken.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.