St. Jozefschool

Walter van Amersfoortstr 38 3791 AR Achterveld (Utrecht)

  • Schoolfoto van St. Jozefschool
  • Schoolfoto van St. Jozefschool
  • Schoolfoto van St. Jozefschool
  • Schoolfoto van St. Jozefschool
  • Schoolfoto van St. Jozefschool

Het team

Toelichting van de school

Op de St. Jozefschool werken we met een groep enthousiaste leerkrachten die iedere dag weer zorgen voor kwalitatief goed onderwijs. Zij worden hierin ondersteund door de collega's van de leerlingenzorg, de onderwijsassistente, de administratief medewerkster en de directie van de school.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De leerkrachten die verlof hebben worden vervangen door een collega of door een vervanger uit een vervangingspool. Het is momenteel erg moeilijk om vervangende leerkrachten te krijgen. De leerlingen worden in voorkomende gevallen verdeeld of in het uiterste geval, bij ziekte van een leerkracht- naar huis gestuurd. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Groep 1/2 is een combinatieklas. Hierdoor leren de nieuwe kleuters van de oudere kinderen.

Vanaf groep 3 is het streven de klassen in te delen op basis van leeftijd.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op de St. Jozefschool willen wij dat de leerlingen een ononderbroken ontwikkelingsproces doormaken. Leerkrachten hebben zicht op de pedagogische en didactische onderwijsbehoeften van het kind. In ons onderwijsaanbod houden wij rekening met de individuele mogelijkheden van iedere leerling. In overleg met de intern begeleider(s) wordt gekeken of het aanbod in de groep passend is. 

Op basis van de onderwijsbehoeften worden de kinderen van een groep geclusterd in drie instructiegroepen. Deze indeling wordt vastgelegd in een groepsplan, waarin ook de doelen voor een bepaalde periode duidelijk worden. Dit groepsplan wordt tweemaal per jaar opgesteld en wordt indien nodig bijgesteld. Voor sommige leerlingen is meer nodig dan de indeling in één van deze groepen. 

In het schoolondersteuningsprofiel (SOP) beschrijven wij welke faciliteiten er op de St. Jozefschool zijn voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Elke 4 jaar herschrijven wij het schoolondersteuningsprofiel (SOP). 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Binnen de school heeft Ska de speelleergroep 'Klein duimpje'. Wij werken als school en speelleergroep samen door regelmatig met elkaar projecten aan te bieden. Denk hierbij aan het verkeersproject. Ook is er sprake van een warme overdracht tussen de leidster en de leerkracht, wanneer het kind naar groep 1 gaat.

Momenteel zijn wij met elkaar een hechtere samenwerking gestart om samen te groeien naar een kindcentrum. Een kindcentrum waarin we werken aan een doorgaande ontwikkeling van 0 t/m 12 jaar.


Terug naar boven