Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635168" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
Bij ons op De Plaats is er sprake van een continurooster. De leerlingen gaan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 14.15 naar school. Op woensdag duurt de schooldag van 8.30 tot 13.30 uur. De leerlingen in de onder- en bovenbouw maken hetzelfde aantal uren per schooldag, per schoolweek en per schooljaar. Het aantal onderwijsuren wordt per schooljaar berekend. De leerlingen van onze school krijgen minimaal 7.520 uur les verdeeld over acht schooljaren.
Op De Plaats gaan we uit van gemiddelde tijden per vakgebied, maar waar nodig wordt hierin maatwerk geleverd. Per groep wordt goed gekeken wat er nodig is aan het aantal onderwijsminuten per vak per week. Sommige groepen hebben meer instructie en tijd nodig voor taal, andere groepen juist weer voor rekenen of lezen. Wanneer dit zo is, dan ruimen we daar extra tijd voor in.
Onze school heeft geen extra aanbod voor het jonge kind. Het aanbod voor het jonge kind organiseren we zelf als school. Dit doen we door thematisch te werken n.a.v. de leerlijnen van ParnasSys.
Onze school ontvangt kinderen vanuit diverse partijen. Na toestemming van de ouder(s)/ verzorger(s) nemen wij contact op met deze partijen en zorgen we samen met hen voor een warme overdracht.