Scholenopdekaart

Openbare Basisschool Kromme Akkers

Openbare Basisschool Kromme Akkers

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Openbaar

Welkom op de pagina van OBS Kromme Akkers

Actief onderwijs is onze visie. Samen met ouders willen wij kinderen coachen bij hun totale ontwikkeling. Wij doen dat met een betrokken en enthousiast team op een kleine overzichtelijke school. De betrokkenheid en inbreng van de kinderen staat voorop. Samen worden er weloverwogen keuzes gemaakt en doelen vastgesteld. We leren en ontwikkelen elke dag door het geven van actief onderwijs.

Ontstaan van openbare basisschool Kromme Akkers te Garnwerd

De school bevindt zich aan de rand van het fraaie dorp Garnwerd, met als beeldbepalende elementen het eeuwenoude café Hammingh, het kerkje en de korenmolen. Garnwerd ligt in Noordwest Europa’s oudste cultuurlandschap ‘Het Reitdiepdal’ (Middag Humsterland). De betrokkenheid van de school bij plaatselijke verenigingen is groot (toneel, dorpsvereniging, koren). Vanaf 1875 is er in Garnwerd een openbare school. In 1983 vertrokken de hoofdmeester, de juffen en de kinderen met alle schoolspullen in optocht naar een nieuw gebouwde school aan de rand van het dorp. Deze nieuwe school kreeg de naam  “Kromme Akkers”, ontleend aan het stuk land waarop de school is gebouwd. Het stuk land werd zo genoemd omdat de voren van de voormalige akkers de vorm hadden van een halve maan. In 2008 vierden we het 25-jarig bestaan van de Kromme Akkers met een groot circusfestijn.  

Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om te reageren. Kom gerust ook eens kijken, we leiden u graag rond in onze school. U kunt dan zelf ervaren hoe de sfeer is. Natuurlijk zijn wij altijd bereid tot een gesprek om meer informatie te geven. Kijkt u ook eens op onze website: www.krommeakkers.nl

De schoolgids kunt u downloaden via Scholen op de Kaart. Dit maakt de gids completer en compacter. Nadeel is dat deze site nog niet alle links meeneemt. Daarom hier een paar belangrijke links om u goed te informeren. Veel van deze informatie vindt u ook op onze website. Andere belangrijke informatie is die van ons schoolbestuur (Het centrale gedeelte schoolgids Lauwers en Eemsen ons beleidsplan Pedagogisch klimaat, Sociale Veiligheid, Burgerschap en Integratie Sociale Veiligheid.

Met vriendelijke groet,

Team OBS Kromme Akkers   

Daniëlle Ploeger 


Download de schoolgids

Contactgegevens

Hunzeweg 68
9893PD Garnwerd

Telefoon:
0594628000
Website:
www.krommeakkers.nl
E-mailadres:
obskrommeakkers@lauwerseneems.nl

Schooldirectie en -bestuur

Schoolleider

Brenda Oostra

Stuur een e-mail

Schoolbestuur

Schoolbestuur voor primair en voortgezet onderwijs tussen Lauwers en Eems-stg

Aantal scholen:
19
Aantal leerlingen:
2538
Website:
www.lauwerseneems.nl

Samenwerkingsverband

Stichting Samenwerkingsverband PO 20-01