Basissch De Marliaantjes

Hammerweg 8 7447 SM Hellendoorn

  • Het logo van de Marliaantjes verwijst naar de wegwijzer die op de rotonde in Marle staat. Onze kinderen komen vanuit alle kanten van Marle.
  • Er is veel werk- en speelruimte in én om de school.
  • Sport en beweging is een vast en belangrijk onderdeel van de schoolweek. Daarnaast nemen we deel aan toernooien en bijv. de Avond4Daagse.
  • Wij bieden bijna alle vakken in samenhang aan. Per jaar staan 5 projecten centraal, waarvan we er 1 of 2 aan de ouders presenteren.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de schoolpagina van Christelijke basisschool De Marliaantjes. Onze christelijke identiteit en een veilig leer- en leefklimaat vormen de basis en kaders waaruit wij samen werken, leren en leven. Wij bieden kwalitatief goed onderwijs en een rijk aanbod om alle leerlingen te boeien. En voegen waarde toe aan het leven van onze leerlingen door het vergroten van de leefwereld van onze leerlingen. Hierdoor worden leerlingen gemotiveerd en uitgedaagd op cognitief, sociaal emotioneel, creatief en motorisch gebied. Waardoor ze zichzelf beter leren kennen met hun eigen talenten en voorkeuren en zich optimaal en met zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Hierin werken we nauw samen met ouders. 

Vanuit passie voor de kinderen en goed onderwijs is ons motto: wij DOEN het SAMEN, want SAMEN KOM JE VERDER!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen kom je verder!
  • Doelgericht
  • Onderscheidend onderwijs
  • Elkaar erkennen
  • Noaberschap

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het leerlingenaantal is de basis voor de bekostiging van het onderwijs. Zo wordt het bedrag voor kalenderjaar 2024 vastgesteld met de teldatum van 1 februari 2023. Op dat moment telden we 50 leerlingen.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
49
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven