Scholenopdekaart

p.c.b.s. 'De Singel'

p.c.b.s. 'De Singel'

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Protestants-christelijk

Kenmerk van ons onderwijs:

Welkom op de site van basisschool ‘de Singel’. Sinds 1891 bieden wij onderwijs aan kinderen in Willemstad en uit omliggende dorpen. Door de jaren heen hebben we tal van onderwijsontwikkelingen meegemaakt. Dat geeft ons veel ervaring. We sluiten naadloos aan bij de hoge kwaliteitseisen van het huidige onderwijssysteem. We bieden kinderen de kennis die ze later nodig hebben en laten kinderen hun eigen talenten gebruiken om te leren. Hoe we dat doen, kunt u verderop onze website lezen.We hopen dat deze website u alle informatie biedt, die u nodig hebt.  

Belangrijk kenmerk van het onderwijs op basisschool 'de Singel' is het werken volgens het principe van de Meervoudige Intelligentie. Ieder kind leert zijn eigen talenten in te zetten.

In de praktijk:

Niet meer het schoolse werken uit een boek met werkboek, maar zelf kiezen hoe je de kennis tot je neemt door het kiezen van een kaart met daarop een opdracht, die je alleen, in tweetallen of in een groepje kunt gaan doen. Het klaslokaal en vaak ook de gang worden tot museum of Romeins badhuis omgebouwd. De kinderen gaan enthousiast en zelfstandig aan de slag met de uitdagende opdrachtkaarten. De leerkracht heeft zo de handen vrij om naar de kinderen te luisteren, in gesprek te gaan en spelenderwijs informatie over te dragen.


Download de schoolgids

Contactgegevens

Singel 1
4797BJ Willemstad

Telefoon:
0168 472589
Website:
www.singelwillemstad.nl
E-mailadres:
l.wijling@dewaarden.nl

Volg deze school

Schooldirectie en -bestuur

Directeur

Loeky Wijling

Stuur een e-mail

Schoolbestuur

Stichting De Waarden

Aantal scholen:
18
Aantal leerlingen:
2711
Website:
www.dewaarden.nl

Samenwerkingsverband

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal-Moerdijk e.o.