Scholenopdekaart

Kbs De Wegwijzer

Kbs De Wegwijzer

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Rooms-katholiek

Welkom op het schoolvenster van Kbs De Wegwijzer, één van de 28 scholen van INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda.

"De Wegwijzer maakt leren leuk!" Sinds augustus 2012 is Kbs De Wegwijzer gevestigd in het multifunctionele gebouw ‘De Mandt‘. Een gebouw dat geschikt is voor het nieuwe eigentijdse leren. Het gebouw nodigt uit tot samenkomen en samenwerken van leerlingen. 

Ons team bestaat uit enthousiaste en betrokken leerkrachten die stuk voor stuk zorgen voor sprankelend onderwijs. Onze kernwoorden zijn: coöperatief leren, meervoudige intelligentie, onderwijs op maat, toekomstbestendig leren en Leefstijl (een methode voor sociaal emotionele ontwikkeling). Al meer dan 12 jaar worden coöperatieve werkvormen ingezet , zodat kinderen bij ons met elkaar en van elkaar leren. Daarnaast laten we kinderen ook bewegend leren. Ieder kind heeft zijn eigen talenten, door aandacht te geven aan alle acht intelligenties, komen deze talenten verder tot bloei.

Met onze methode Sil op school (gr 1-2) en Alles-in-1 (gr 4-8) bieden we samenhangend, betekenisvol en thematisch onderwijs aan met een duidelijke doorgaande lijn. Verder streven wij ernaar een plezierig, vriendelijk en veilig schoolklimaat door orde en regelmaat te bieden. Dit is duidelijk terug te zien in al onze groepen. We leren deze vaardigheden op positieve manier aan door onder andere Taakspel met de kinderen te spelen. Hierdoor kunnen kinderen zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen, zelfstandig en weerbaar worden en op deze wijze een goed plekje in de maatschappij vinden.

We leren kinderen plannen, kritisch kijken naar hun inzet, hoe ze moeten doorzetten en niet opgeven. Bij ons op school heeft het kind een stem. Wij zijn trots op onze kinderraad, dit is een groep leerlingen die vergaderen over het onderwijs onder begeleiding van twee leerkrachten. Dit venster biedt u een doorkijk van onze school op alle relevante factoren.

Als u meer wilt weten van onze school, bekijk dan dit venster of bezoek de website van onze school.


Download de schoolgids

Contactgegevens

Kriekenstraat 43
4847HE Teteringen

Telefoon:
076-5713495
Website:
www.bs-wegwijzer.nl
E-mailadres:
kbsdewegwijzer_info@inos.nl

Schooldirectie en -bestuur

Directeur

Hilda Delacourt

Stuur een e-mail

Schoolbestuur

INOS, Stichting Katholiek Onderwijs Breda

Aantal scholen:
28
Aantal leerlingen:
9509
Website:
www.inos.nl

Samenwerkingsverband

SWV PO 30-03 Optimale Onderwijs Kans


Foto-impressie