Scholenopdekaart

Over-Y College

Over-Y College

Over deze school

Denominatie: Interconfessioneel

Het Over-Y College in Amsterdam-Noord is een fijne, bruisende school voor de onderwijsniveaus vmbo-TL en havo (onderbouw). Wij, medewerkers, zijn trots op de school.

Het Over-Y College wil leerlingen voorbereiden op een zelfstandig, verantwoordelijk en sociaal bestaan. Wij brengen de leerlingen kennis en vaardigheden bij, die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen, maar die ook de grenzen daarvan wil verleggen. Het Over-Y College is in toenemende mate bezig met ‘ondernemend leren’, waarbij leerlingen verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leerproces. Wij doen dit met veel enthousiasme in het standaard lesprogramma aan alle leerlingen, in de sportklas, maar ook daarbuiten tijdens vernieuwende onderwijsactiviteiten, projecten en excursies.

Voor leerlingen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben om hun schoolcarrière met een diploma te kunnen afronden, hebben we professionals in huis die individueel of in groepsverband deze steun aanbieden. Keuzes maken voor nu en voor de toekomst is een doorlopende thema in de school. In de lessen, tijdens het mentoraat en tijdens projecten leggen we verbindingen met de omgeving en wordt aandacht besteed aan de leerling als aspirant-burger.

De manier waarop we in school met elkaar omgaan, de veiligheid en de structuur die wij bieden, zijn hier belangrijke uitingen van. Meer informatie over de school kunt u lezen in onze Schoolgids

Contactgegevens

Floraweg 170
1032ZG Amsterdam

Telefoon:
020-4350999
Website:
www.over-y.nl
E-mailadres:
info@over-y.nl

Volg deze school

Bestuursgegevens

ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs

Aantal scholen:
23
Aantal leerlingen:
11242
Website:
www.zaam.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vmbo-(g) theoretisch havo

Bovenbouw

vmbo-(g) theoretisch


Bezoek deze school

dinsdag 4 februari 2020 vanaf 19:00

informatieavond
Meer informatie

woensdag 26 februari 2020 vanaf 14:00

lesjesmiddag
Meer informatie

zaterdag 29 februari 2020 vanaf 10:00

open huis
Meer informatie