Esdal College Locatie Borger

Hoofdstraat 56 9531 AH Borger

Schoolfoto van Esdal College Locatie Borger

In het kort

Toelichting van de school

Op de locatie in Borger kun je in de onderbouw terecht voor de vmbo-basis- en -kaderberoepsgerichte leerweg en mavo/havo. In de bovenbouw, dit is vanaf klas 3, ga je verder met vmbo-basis of -kader (profiel dienstverlening & producten) of mavo. Als je verder wilt en kunt op de havo, dan kun je overstappen naar onze locatie Oosterstraat in Emmen.

Junior College
De onderbouw op de locatie Borger noemen  we het Junior College. In het Junior College leer je van alles over jezelf. Je krijgt de meeste vakken van één docent in een eigen lokaal. Je ontdekt op welke manier jij het beste leert, hoe je samenwerkt, hoe je leert wat je nodig hebt om goede resultaten te behalen en wat je leuk vindt. Je werkt uit boeken, op het chromebook en met doe-opdrachten.

Als jij doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, gaat het leren gemakkelijker. Dit doen we door ons onderwijs te laten aansluiten op jouw mogelijkheden en interesses. Op onze school draait alles om jou. We houden rekening met het type leerling dat jij bent en jouw gedrag. Dit noemen we typologie. Hierop passen wij onze manier van lesgeven aan.

Jouw coach
Je krijgt een eigen coach. Samen met de coach kijk je hoe het met je gaat. Dit gaat over hoe jij je voelt, maar natuurlijk ook over hoe het gaat op school. Hij of zij begeleidt je in het maken van huiswerk en adviseert je hoe je het  beste kunt leren. Samen ga je kijken waar je al goed in bent en waar je nog beter in wilt worden. Jouw coach staalt altijd voor je klaar.

Leren buiten school
Niet alles kun je in de klas leren. Buiten de school is veel te doen! Je gaat op excursie naar een stad, naar voorstellingen, naar het museum en je gaat een paar dagen op familiestages (met een bekende van jou mee naar het werk). We gaan ook met de bus langs bedrijven om te zien hoe daar gewerkt wordt. Nou, is dat leren of niet?

Minder huiswerk thuis
Op de locatie Borger heb je in de onderbouw vier dagen per week een huiswerkuur, waarin je op school je huiswerk kunt maken. Je hoeft dan thuis niet veel meer te doen. Lekker toch? Er is ook altijd een docent aanwezig die jou kan helpen bij het maken van het huiswerk en die jou leert hoe je moet leren.

Mix en match
Naast alle algemene lessen krijg je les over social media, leren leren, sociale vaardigheid, kunst, muziek en nog veel meer. Je ontdekt waar je goed in bent tijdens het blok ‘mix en match’. Tijdens deze uren kan je kiezen of jij je verder wilt verdiepen in sport, fotografie, koken, creatief en nog veel meer. Je ontdekt wat bij jou past!

Kenmerken van de school

  • Openbaar
  • Leerlinggericht
  • Kleinschalig
  • Maatwerk

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • brede brugklas

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
199

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven