Esdal College Locatie Oosterhesselen

Beatrixlaan 14 A 7861 AJ Oosterhesselen

Schoolfoto van Esdal College Locatie Oosterhesselen

In het kort

Toelichting van de school

Op de locatie Oosterhesselen kun je terecht voor de vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg (richting dienstverlening & producten), mavo en de onderbouw havo. We vinden het heel belangrijk dat jij je op onze school thuis voelt. Op onze school kent iedereen elkaar en de sfeer is gemoedelijk. Onze docenten leren jou goed kennen, waardoor we je goed kunnen helpen. Naast de lessen organiseren wij ook allerlei leuke activiteiten.

Jouw coach
Je krijgt een eigen coach. Samen met de coach kijk je hoe het met je gaat. Dit gaat over hoe jij je voelt, maar natuurlijk ook over hoe het gaat op school. Hij of zij begeleidt je in het maken van huiswerk en adviseert je hoe je het beste kunt leren. Samen ga je kijken waar je al goed in bent en waar je nog beter in wilt worden. Jouw coach staat altijd voor je klaar.

Minder huiswerk thuis
Op de locatie Oosterhesselen heb je in de onderbouw vier dagen per week een huiswerkuur, waarin je op school je huiswerk kunt maken. Je hoeft dan thuis niet veel meer te doen. Lekker toch? Er is ook altijd een docent aanwezig die jou kan helpen bij het maken van het huiswerk en die jou leert hoe je moet leren.

Dienstverlening & producten
Zelf kiezen met welke beroepen je nu al kennis wilt maken? Bij het Esdal College in Oosterhesselen mag je dat! Tijdens de lessen van dienstverlening & producten maak je kennis met meerdere beroepsrichtingen, die jij misschien wel interessant vindt. Zo kun je tijdens de lessen bijvoorbeeld zelf een game ontwikkelen of werken met robotica. Of begin je liever je eigen bedrijf, want dan is ondernemen iets voor jou. Wanneer je graag creatief bezig bent, dan kun je kiezen voor mode en design of groene vormgeving en styling. Maar eh… weet je wat het leuke is…? Tijdens deze lessen hoef je niet steeds stil op je plaats te zitten, maar mag je lekker aan het werk! Je kunt uit maar liefst  negen beroepsrichtingen kiezen. Wedden dat er ook iets voor jou bij zit!

LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding)
Het is belangrijk om te weten waar je goed  in bent of juist waar je niet goed in bent. Als je dat weet wordt het gemakkelijker voor je om te kiezen welke richting je op wilt. Welke vakken passen bij je en wat heb je nodig als je aan een beroep denkt. In klas 3 gaat iedereen op stage. Tijdens de stage zie je welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden bij een bepaald beroep. Daarnaast vragen we ook mensen om bij ons op school te komen om te vertellen over hun beroep. Zo krijg je al een goed beeld van sommige beroepen en weet je al snel of dit wel of niet bij jou past. Bij LOB leer je jezelf kennen.

Extra activiteiten
Naast het behalen van goede resultaten kun je op de locatie Oosterhesselen ook goed scoren op het gebied “leuke dingen doen”. Je kunt inspiratie opdoen en je verbazen tijdens de buitenschoolse activiteiten. Denk aan een survivaltocht en een zeskamp, bezoek aan toneelvoorstellingen. Je gaat ook op excursie naar Amsterdam. In het derde jaar ga je naar een stad in het buitenland. De onderbouw gaat naar een attractiepark. Elk jaar zamelen we geld in voor een goed doel in de regio. Genoeg te doen!

Kenmerken van de school

  • Veilig
  • Klein en vertrouwd
  • Hoge kwaliteit
  • Persoonlijke benadering

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • brede brugklas

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
189

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven