Esdal College Locatie Klazienaveen

Van Echtenstraat 22 7891 LM Klazienaveen

Schoolfoto van Esdal College Locatie Klazienaveen

In het kort

Toelichting van de school

Het Esdal College Klazienaveen is een school voor vmbo-beroepsgericht en mavo/havo. Met algemene vormende vakken zoals Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, rekenen, mens & maatschappij, kunst & cultuur, natuur & gezondheid en sport leg je een goede basis voor de toekomst. We bieden twee leerroutes aan: de theoretische leerroute voor iedereen met een mavo/havo- of vmbo-kaderberoepsgericht/mavo advies en de beroepsgerichte  leerroute voor vmbo-basis of kaderberoepsgericht advies. Maar ook met een kaderberoepsgericht advies kun je terecht in de theoretische leerroute. Samen met je ouder(s)/verzorger(s) en je basisschool maak je een keuze. Pas in de derde klas maak je definitieve keuzes voor je examenprogramma.

Tijdens de praktijkuren ga je ook aan de slag met drie beroepsprofielen. Denk hierbij aan zorg & welzijn, bouw, wonen & interieur of dienstverlening & producten. In het eerste jaar verdiep je je in de drie profielen. Ook kun je je oriënteren op de profielen die worden gegeven op het Esdal Vakcollege Emmen: horeca, bakkerij & recreatie, mobiliteit & transport en dienstverlening & producten.

Alles draait om jou
Het onderwijs op het Esdal College locatie Klazienaveen is volledig gericht op jou. Wat vind jij leuk, waar ben je goed in en waar liggen jouw passies? In het Junior College, zo noemen wij de eerste twee jaar, ga je onderzoeken waar je goed in bent en hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Dat doe je niet alleen, onze docenten helpen je hier graag bij. Tijdens keuze-uren kun je aan de slag met activiteiten die jou aanspreken zoals sport, techniek en natuur en onderzoeken. Ook kun je bij ons je talenten ontwikkelen bij cultuur, met muziek, dans en expressie of kun je lekker creatief aan de slag. Ook zijn er sportdagen, culturele voorstellingen en kun je deelnemen aan activiteiten na schooltijd, zoals een filmavond en een schoolfeest. Gaat het leren niet zoals je wilt of zit je niet zo lekker in je vel? Wij zijn er om te helpen En bieden de ondersteuning die je nodig hebt. Meerdere keren per jaar bespreken we  samen met jou en je ouder(s)/verzorger(s) hoe het met je gaat. We doen het samen!

Mavo-plus
Ook goed om te weten: we hebben op de mavo een speciaal plusprogramma, een programma waaruit je verschillende dingen kunt kiezen: het volgen van een beroepsgericht vak, zelf je lesrooster indelen waardoor je je meer kunt verdiepen in een specifiek vak of examen doen in zeven vakken in plaats van zes. Haal het beste uit jezelf!

Kenmerken van de school

  • Openbaar
  • Keuze uren
  • Structuur
  • Respect

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • brede brugklas

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De eerste klas is het Junior College en in volgende jaren is er een theoretische en praktische leerweg. Er wordt veel rekening gehouden met wie je bent, wat je leuk vindt en de manier waarop jij het beste leert. Dit doen we door te werken met preformance type's (PT). Wil je meer weten, kijk dan op de website of neem contact op met de locatie.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
454

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven