Scholenopdekaart

Sint-Maartenscollege

Sint-Maartenscollege

Over deze school

Denominatie: Rooms-katholiek

Het Sint-Maartenscollege is een katholieke school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en tweetalig vwo.

Wij staan voor verbinding, brede vorming en duidelijkheid. Ons onderwijs gaat uit van een geleidelijke ontwikkeling naar zelfstandig leren, in een stimulerende, veilige omgeving.

We hanteren duidelijke regels en afspraken en dragen zorg voor de naleving hiervan. Bij ons gaan hoofddeksels af, staan mobieltjes uit en zeggen de leerlingen u tegen de docenten en het onderwijs ondersteunend personeel. Wij bieden onze leerlingen vanuit een heldere structuur de begeleiding steeds zelfstandiger te worden.

Leerlingbegeleiding is altijd al een sterk punt van de school geweest, en de school wil dit de komende jaren verder versterken. Bij ons krijgt elke leerling de begeleiding die hij nodig heeft, waarbij we ons als school niet specialiseren in specifieke problematiek. We stimuleren mavo-leerlingen een havo-diploma te gaan halen, en havo-leerlingen te gaan voor een vwo-diploma. Hierbij haalt de school zeer hoge examenresultaten.

Vanuit onze katholieke identiteit gaan we voor brede vorming. De leerlingen volgen godsdienstles en nemen deel aan vieringen, in de parochiekerk en in de aula van de school. Alle leerlingen uit de tweede klas volgen een 'normen en waardenproject'. In de voorexamenklassen gaan leerlingen op buitenlandse reis. 4 vwo houdt zich bezig met internationalisering. Daarnaast doen wij mee aan interscolaire sporttoernooien en organiseren we toneelstukken, musicals, het sfeervolle Kaarslichtconcert en de wervelende Spotlight-theatershow. Ook zijn er avonden voor bandjes en ensembles.

Het Sint-Maartenscollege heeft een eenjarige brugperiode. Voor leerlingen met een basisschooladvies vmbo-t of vmbo-t/havo zijn er brugklassen mavo/havo, voor leerlingen met een basisschooladvies havo of havo/vwo brugklassen havo/atheneum. Leerlingen met een vwo-advies kunnen terecht in een brugklas gymnasium of een brugklas tweetalig vwo. Uitvallende lessen worden opgevangen door docenten en klassensurveillanten.

Bovenal is de sfeer op het Maartens buitengewoon goed: we staan echt in verbinding met elkaar. En vanuit die veilige en warme atmosfeer komt iedereen (leerlingen èn personeel) tot leren.

Contactgegevens

Aart van der Leeuwkade 14
2274KX Voorburg

Telefoon:
0703867272
Website:
www.st-maartenscollege.nl
E-mailadres:
info@st-maartenscollege.nl

Bestuursgegevens

Stg Scholengroep Spinoza

Aantal scholen:
9
Aantal leerlingen:
5639
Website:
www.scholengroepspinoza.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vmbo-(g) theoretisch vmbo-(g)t / havo havo havo / vwo vwo

Bovenbouw

vmbo-(g) theoretisch havo vwo


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.st-maartenscollege.nl voor meer informatie.


Foto-impressie