VSO Parcours

Generaal Smutslaan 9 5021 XA Tilburg

Schoolfoto van VSO Parcours

In het kort

Toelichting van de school

Parcours biedt onderwijs aan jongeren tussen de 12 en 20 jaar aan die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van gedrag. Parcours heeft praktijkgericht onderwijs en een vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg.

Vmbo-leerlingen behalen hun diploma binnen de route Diensten & Producten en stromen door naar het mbo.

Leerlingen binnen de arbeidsgerichte leerweg kunnen meerdere certificaten behalen zoals horeca assistent in keuken (KAS), bediening (BAS), Start Werk Blijf Veilig (SWB) en schoonmaak in de groothuishouding.

Leerlingen wie deze leerroute volgen stromen uit naar werk. Interne en externe stages maken deel uit van het onderwijsaanbod.

Parcours is een kleinschalige school, wat maakt dat leerlingen herkend en gekend worden. Dit kleinschalig karakter geeft de leerling een gevoel van veiligheid en maakt dat er ruimte is voor ontwikkeling.

Parcours, wij doen het gewoon!

Kenmerken van de school

  • Maatschappelijk Meedoen
  • vmbo basis en kader
  • arbeidsgerichte leerroute

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
168

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Scholen werken samen met verschillende organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van medische zorg en jeugdhulp. Zo bieden ze de beste hulp voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak en afspraken. De school kan zelf het beste vertellen hoe intensief de samenwerkingen zijn.

Terug naar boven