De Oranjerie

Sumatra 11 2721 GG Zoetermeer

  • Schoolfoto van De Oranjerie
  • Schoolfoto van De Oranjerie
  • Schoolfoto van De Oranjerie
  • Schoolfoto van De Oranjerie
  • Schoolfoto van De Oranjerie

In het kort

Toelichting van de school

De Oranjerie is een open protestants christelijke basisschool die werkt volgens het unieke onderwijsconcept Tijd voor Talent. Voor ons is ieder mens een uniek schepsel van God met talenten en mogelijkheden tot ontwikkeling. Onze school is een ‘wij’-school en geen ‘ik’-school waarbinnen ieder kind een eigen, veilige plek heeft. Wij laten de talenten van kinderen tot hun recht komen door specifieke aandacht voor creatief denken en doen. Wij zorgen daarnaast voor een stimulerende leeromgeving die structuur en duidelijkheid biedt.

Tijd voor Talent kent de volgende elementen:

- we werken vanuit Leren Zichtbaar Maken: onze leerlingen werken in hun ontwikkeling aan concrete doelen en zijn in hoge mate betrokken bij hun leerproces doordat ze veel feedback krijgen 

- Sociaal Emotioneel Leren (SEL) neemt een belangrijke plaats in ons onderwijs in. Onze kinderen voelen zich veilig als ze zich vaardig voelen op zowel sociaal als emotioneel gebied. Onze kinderen leren zichzelf beter te kennen waardoor ze beter omgaan met de ander en De Oranjerie echt een wij - school is. Je ontwikkelt al je talenten en gebruikt ze niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander.

- kunstzinnige en culturele vorming neemt een centrale plaats in omdat het creatief denken en doen stimuleert

- ontdekkend en ontwerpend leren voor ons de basis voor Wetenschap & Techniek.  

Kwaliteit is voor ons het stellen én bereiken van doelen. Dit gaat voor ons hand in hand met de positieve verwachtingen die we van kinderen, teamleden en ouders hebben. Het ontwikkelen en inzetten van talenten en competenties verhoogt de kwaliteit van ons onderwijs. Onze school krijgt inhoud door samen werken en leren. Wij zetten onze talenten in voor anderen en onszelf.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Leren Zichtbaar Maken
  • Tijd voor talent
  • Sociaal Emotioneel Leren
  • Protestants-Christelijk
  • Wetenschap, Techniek ,Cultuur

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op dit moment telt De Oranjerie bijna 500 leerlingen. Hierdoor kunnen we Tijd voor Talent voor al onze kinderen weer goed vormgeven. We streven er naar het huidige leerlingenaantal te handhaven. We kunnen nu ieder jaar rond de 60 vierjarigen op onze gave school een plekje geven.

Onze bijna 500 leerlingen zijn in schooljaar 2023-2024 verdeeld over 18 groepen,  een gemiddelde van iets meer dan 25 leerlingen per groep. In ons gebouw aan Sumatra zitten de kinderen van leerjaar 6, 7 en 8. Verbonden door ons plein ligt het gebouw van Zanzibarplein. Op de begane grond zitten de kinderen van leerjaar 1,2 en 3. Op de eerste etage zitten de kinderen van leerjaar 4 en 5.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
446
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Ouders betalen een verplichte bijdrage van € 30,00 per jaar voor de vrijwillige tussenschoolse opvang. Ouders geven hun kinderen een lunchpakket mee.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

   

Terug naar boven