Basisschool Aquamarijn

Donker Curtiusstraat 4 2555 XW Den Haag

Schoolfoto van Basisschool Aquamarijn

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het Schoolvenster van Basisschool Aquamarijn. Samen met SBO Aquamarijn en Opvang Aquamarijn vormen we een kindcentrum. Dit SchoolVenster biedt u enig inzicht in onze basisschool. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig bieden we u nadere toelichting. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veiligheid
  • Eigenheid
  • Plezier
  • Ontdekken
  • Verbondenheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Basisschool Aquamarijn kent zes groepen 1/2,  en van leerjaar 3 tot en met leerjaar 8 steeds twee groepen per leerjaar.

We streven naar een gemiddelde groepsgrootte van 30 leerlingen. Op 1 februari 2023 hebben we 491 leerlingen. Op grond van de gemeentelijke prognose op lange termijn (2030) zal het kindaantal gelijk blijven of licht stijgen. Jaarlijks bepalen we of het nodig is om een leerlingplafond in te stellen voor 3-jarigen, i.v.m. het aanmeldsysteem (PO Aanmelden) in Haaglanden.? 

De populatie van ons kindcentrum is zeer divers, aangezien we naast basisonderwijs (BAO) en opvang ook speciaal basisonderwijs (SBO) aanbieden. We hebben kinderen uit alle sociale lagen van de bevolking, kinderen uit gebroken gezinnen, uit gezinnen met twee werkende ouders, kinderen van praktisch en theoretisch opgeleide ouders.? 

De kinderen die onze basisschool bezoeken, komen voor het merendeel uit de Vruchten-, Noten- en Componistenbuurt. De populatie is net zoals de sociaal economische situatie van de wijken waartussen het kindcentrum ligt: divers.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
490
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven