Basisschool de Hofstee

Drooghe Bol 1004 1788 VA Julianadorp

  • Schoolfoto van Basisschool de Hofstee
  • Schoolfoto van Basisschool de Hofstee
  • Schoolfoto van Basisschool de Hofstee
  • Schoolfoto van Basisschool de Hofstee
  • Schoolfoto van Basisschool de Hofstee

In het kort

Toelichting van de school

RKBS De Hofstee is een dorpsschool die midden in Julianadorp staat. Onze school biedt een veilige omgeving, waar ieder kind leert dat het zichzelf mag zijn, nieuwsgierig en vol zelfvertrouwen de maatschappij tegemoet kan treden. Daarin willen we hen graag zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid leren. Onze school is een sociaal trefpunt en we streven naar een open en transparante organisatie waarin we open communiceren. Onze school is een katholieke school, maar staat open voor alle kinderen. Nieuwsgierig geworden naar deze dynamische school? Kom vooral eens binnen. We zien ernaar uit u te ontmoeten!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen
  • Spelen en leren
  • Actief
  • Vertrouwen
  • Eigenaarschap

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De school telt ongeveer 200 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Na een jarenlange periode van leerlingdaling, verwachten wij de komende jaren een stabilisatie van het aantal leerlingen. We hebben elk schooljaar afscheid genomen van 2 of meer groepen 8,  maar er zijn minder kinderen in de wijk, waardoor er ook minder kleuterinstroom is. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
180
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De school heeft een uitgebreid veiligheidsbeleid met daarbij 10 bijlagen, deze bijlagen kunnen niet allemaal gepubliceerd worden via scholen op de kaart. Deze documenten zijn te vinden op de schoolwebsite. 

Terug naar boven