Scholenopdekaart

Step!

Step!

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Openbaar

STEP! BASISONDERWIJSWELKOM OP BASISSCHOOL STEP!

De basisschoolperiode is een belangrijk deel van een kinderleven. Voor uw kinderen en voor u is het belangrijk om er met veel plezier op terug te kijken. Een groot deel van hun kindertijd (zo’n 8000 uur) vertrouwt u uw kinderen toe aan de leerkrachten op onze school. Die verantwoordelijkheid nemen wij serieus. We zijn specialisten als het gaat om onderwijs. We hebben verstand van de manier waarop kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar leren.

Tegelijkertijd rekenen we ook op uw bijdrage in dat leerproces. U bent als ouders de 'specialisten thuis'. Samen zorgen we ervoor dat uw zoon of dochter optimaal kan groeien op weg naar een nieuwsgierig en leergierige jong-volwassene.

Voor alle leerlingen geldt dat we voor hen een zo passend mogelijk onderwijsaanbod realiseren. Natuurlijk leren niet alle leerlingen even gemakkelijk. Daar houden we op Step! natuurlijk ook rekening mee, maar we houden vast aan de hoogst bereikbare doelen en geven niet snel op. Wanneer er echt belemmeringen zijn waardoor een leerling extra zorg en aandacht nodig heeft, dan krijgt hij of zij dat ook. In het kader van de Wet op Passend Onderwijs is de zorg op Step! goed geregeld.

Step! heeft het voorrecht in hetzelfde gebouw ook een peuterspeelzaal te huisvesten. Dat er met deze PSZ uitstekende samenwerking bestaat waardoor de overgang naar groep 1 van de basisschool zonder merkbare 'drempel' verloopt, is vanzelfsprekend.

Op Step! leren de kinderen te werken met moderne media. We werken in werkboekjes en schriften, maar we gebruiken ook veelvuldig laptops, chromebooks en Ipads. 

Step! is een kleine school met kinderen van Nederlandse ouders en kinderen waarvan de ouders een migratieachtergrond hebben. Die mix maakt ons veelkleurig en veelzijdig. Op school zijn al onze leerlingen, wat hun achtergrond ook is, eerst en vooral Step!-leerlingen. 

U bent van harte welkom. 

Download de schoolgids

Contactgegevens

Jacob van Campenstraat 2
7606TW Almelo

Telefoon:
0546538888
Website:
www.stepopoa.nl
E-mailadres:
directie@stepopoa.nl

Schooldirectie en -bestuur

Directeur

Rob Rijnbeek

Stuur een e-mail

Schoolbestuur

Stichting Openbaar Prim. Onderw. Almelo

Aantal scholen:
9
Aantal leerlingen:
2465
Website:
www.opoa.nl

Samenwerkingsverband

Samenwerkingsverband Twente Noord PO