Burgerschool

Olivier van Keulenlaan 16 9101 VR Dokkum

  • Denken vanuit mogelijkheden en oplossingen is een vaardigheid die je je leven lang meeneemt. Vanuit jouw talenten en een groei mindset leren
  • Bij ons leer je hoe je een gesprek voert en hoe je echt naar anderen luistert. Welke vragen stel je dan? Vanuit respect en nieuwsgierigheid
  • De wereld verandert in snel tempo. Bij ons ontwikkel je jouw eigenwijze kijk op de wereld, hoe je omgaat met verschillende culturen, geloven
  • Schoolfoto van Burgerschool
  • Jij leert om je eigen mening te vormen en te geven. Je leert om op jezelf te vertrouwen en om keuzes te durven maken die bij jou passen!

In het kort

Toelichting van de school

Wie je ook bent, waar je voor staat of in gelooft; jij mag je laten zien op de Burgerschool! Iedereen wordt gewaardeerd om wie hij of zij is. We zien talent in iedereen en stimuleren jou om je te ontwikkelen tot wie je wilt zijn. Onze leerkrachten zijn een kei in het zien van talent en wij spreken hierin dezelfde taal. Door talentgesprekken te voeren, door de focus te leggen op waar jij goed in bent en blij van wordt stimuleren we de ontwikkeling van deze talenten. Dit kan van alles zijn; ben jij een doorzetter, heb je veel creatieve ideeën of ben jij goed in het opspeuren van foutjes? Iedereen heeft talent en jij laat dit zien op jouw manier.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Sociaal vaardig
  • Lef
  • Wereldwijs
  • Vindingrijk
  • Talentgericht

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen per 1 oktober 2022 was 244. De Burgerschool beschikt over negen Burgerbrede (reguliere) groepen en drie voltijd hoogbegaafdheid groepen. Het voltijd hoogbegaafdheidsonderwijs wordt aangeboden vanaf groep 3 t/m 8. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
249
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

U kunt gebruik maken van voorschoolse opvang. Op de schoolsite staan afspraken over aanmelding.

Voor de schooltijden hanteren we het vijfgelijke dagen model, de leerlingen gaan elke dag van half 9 tot twee uur naar school. Alle leerlingen blijven op school eten! 

Voor de opvang na schooltijd kunnen de leerlingen gebruik maken van buitenschoolse opvang op loopafstand van de school.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven