OBS Rietendakschool

Laan van Chartroise 160 3552 EZ Utrecht

  • Schoolfoto van OBS Rietendakschool
  • Schoolfoto van OBS Rietendakschool
  • Schoolfoto van OBS Rietendakschool
  • Schoolfoto van OBS Rietendakschool
  • Schoolfoto van OBS Rietendakschool

In het kort

Toelichting van de school

Wij zijn De Rietendakschool!

Een gezellige buurtschool in de wijk Ondiep. We geven kinderen een stevige basis mee, dagen ze uit om hun talenten te ontdekken en met plezier samen te leren en te leven, volgens de 3 pijlers samen de wereld in (burgerschap, inclusie en sociaal emotionele vorming), jij en jouw talent (talentontwikkeling, eigenaarschap en persoonsvorming) en een stevige basis voor later (kennis en vaardigheden). 

 Hierbij leven en werken we met deze waarden:

  • Vindingrijk - We gaan uitdagingen aan en denken positief en in mogelijkheden. 
  • Bevlogen - We werken met hart en ziel en benutten onze talenten.
  • Leergierig - We stellen vragen, inspireren elkaar en blijven in ontwikkeling.
  • Vertrouwen - We zijn betrokken, geven elkaar de ruimte en staan samen sterk. 

Meer weten? Wees welkom voor een rondleiding. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Nieuwsgierig
  • Vindingrijk
  • Bevlogen
  • Vertrouwen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Rietendakschool is een sfeervolle school waar elkaar kennen en contact hebben hoog in het vaandel staan.

De kinderen die naar onze school gaan zijn een mooie afspiegeling van de wijk. De verscheidenheid aan culturen en de diversiteit in sociaal-economische achtergrond geven een goed beeld van de omgeving waarin de kinderen dagelijks leven. Onze kinderen leren dat er verschillen zijn en leren deze te waarderen.

We hebben 14 groepen;

  • 4 kleuterklassen
  • 6 middenbouwgroepen
  • 4 bovenbouwgroepen

Onze groepen zijn wisselend van grootte, maar tellen gemiddeld rond de 20 en 25 leerlingen. De maximale grootte van de klassen is 30 leerlingen. In elke klas staat dagelijks een bevoegde leerkracht. Daarnaast is er in elke bouw minimaal 4 dagen per week een leraarondersteuner aanwezig voor extra handen in de klas. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
315
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

We werken met een continurooster van 8.30 tot 14.00 uur. Alle leerlingen gaan zelfstandig naar binnen zonder de ouders. De kleuters worden buiten op het schoolplein opgehaald. Vanaf 08.25 uur staat de leerkracht op het schoolplein om de leerlingen te verwelkomen en om 08.30 start de les. Om 14:00 uur zijn we uit en komen onze leerlingen zelfstandig naar buiten. De kleuters brengen we om 13:55 uur naar buiten. De leerkracht kijkt dan welke ouders/verzorgers er zijn en geeft het kind een seintje dat het mee naar huis mag. Kinderen die naar de naschoolse opvang gaan, lopen met de leerkracht mee naar de medewerkers van de opvang. 

We organiseren maandelijks inloopochtenden waarbij alle ouders van harte welkom zijn om mee naar binnen te gaan en een kijkje in de klas te nemen. 

Eten en drinken.

Voor het tussendoortje (10.00 uur) eten wij fruit en voor de lunch (12.00 uur) een boterham. Tijdens het tussendoortje mag er ook gedronken worden. Op de Rietendakschool drinken we water of (school)melk. Het eten en drinken kunt u meegeven in een tas. Wilt u er rekening mee houden dat uw kind zelf goed het verschil kan zien/weet tussen het tussendoortje en de lunch? Wij eten graag gezond op de Rietendakschool

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Alle protocollen zijn op school in te zien.

Terug naar boven