Openbare Basisschool De Spiegel

Sorbonnelaan 190 6229 HD Maastricht

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Spiegel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Spiegel

In het kort

Toelichting van de school

Obs de Spiegel ‘jij mag er zijn en wij zien jou’. Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren in een omgeving waar openheid, veiligheid en vertrouwen de basis vormen. Naast kennis leren kinderen vaardigheden die nodig zijn om hun eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Ze leren problemen op te lossen, samen en zelfstandig. Om zo bij te dragen aan een betere wereld.  Onze school staat in Maastricht Zuid. We zijn er trots op dat kinderen uit Maastricht en diverse delen van de wereld naar onze school komen.


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Openheid
  • Sfeer
  • Veiligheid
  • Zelfstandigheid & samenwerken
  • Aandacht & waardering

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We hebben een stabiel leerlingaantal rond de 165 leerlingen. Afhankelijk van het leerlingaantal per leerjaar stellen we de groepen samen. Dit kan een enkelvoudige of een combinatiegroep zijn.

Onderbouw: We starten het schooljaar met twee kleinere groepen 1/2. Groep 1 en groep 2 worden altijd gecombineerd. We vinden het belangrijk dat de jongste kleuter leert van de oudste kleuter en andersom. Deze groepen 1/2 groeien in de loop van het jaar uit.

Midden- bovenbouw: In deze groepen zetten we naast de leerkracht een onderwijsassistent of een leerkrachtondersteuner in. We hebben gekozen voor deze opzet waarbij de regie en verantwoording bij de leerkracht blijft en daarnaast iedereen profiteert van extra handen in de klas. 


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
160
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op OBS De Spiegel hebben we traditionele schooltijden met een middagpauze van 45 minuten. De meeste kinderen blijven tussen de middag over op school (TSO). De begin- en eindtijden zijn voor alle kinderen hetzelfde. Voor- en naschoolse opvang wordt geregeld door BSO De Spiegel. Groep 1 t/m 4 hebben een aantal vrije vrijdagmiddagen, margemiddagen genoemd. Deze zijn te vinden op onze schoolkalender op onze website. 

·       Voor schooltijd

We hebben elke ochtend een inloopmoment. Vanaf 8:15 uur mogen kinderen en ouders naar binnen komen. De pedagogisch medewerkers brengen de kinderen van de voorschoolse opvang BSO De Spiegel in de klas. Om 8:30 uur starten de lessen.

·       Na schooltijd

Na schooltijd halen de pedagogische medewerkers de kinderen op die gebruik maken van de naschoolse opvang. Dit gebeurt centraal op het schoolplein en voor de groepen 1/2 in het lokaal. De kinderen van groep 1/2 worden op het schoolplein opgehaald door hun ouders bij de klassendeur aan het schoolplein.  

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Wij vinden veiligheid op school heel belangrijk. Dit reikt verder dan protocollen en beleidsstukken. Veiligheid staat en valt met hoe we met elkaar omgaan, hoe we elkaar zien. Bij OBS de Spiegel staan we voor: jij mag er zijn, we zien jou.

Terug naar boven