School Lyndensteyn

Hoofdstraat 1 9244 CL Beetsterzwaag

Schoolfoto van School Lyndensteyn

In het kort

Toelichting van de school

School Lyndensteyn is een (V)SO Mytyl-/Tytylschool en verzorgt onderwijs aan de volgende doelgroepen:
§ leerlingen met een lichamelijke handicap (LG);
§ leerlingen met een meervoudige handicap (MG);
§ leerlingen met een langdurige ziekte (LZK);
§ leerlingen met plaats bekostiging, op basis van (poli)klinische revalidatiebehandeling.

Het onderwijs onderscheidt zich door de specifiek op de doelgroep gerichte expertise (o.a. epilepsie, developmental coördination disorder, cerebrale parese, niet-aangeboren hersenletsel, spierziekten, hartproblematiek). Er is voortdurend aandacht voor onderwijskwaliteit met betrekking tot de specifieke doelgroep. School Lyndensteyn werkt nauw samen met Revalidatie Friesland. Deze levert specifieke revalidatiegeneeskundige expertise. School Lyndensteyn kent een afdeling SO (met 3 kleutergroepen, 5 LG/MG-groepen en 4 LG-groepen) en een afdeling VSO, met daarbinnen de afdelingen: Dagbesteding (2 groepen), Arbeid (3 groepen) en Diplomagericht (4 VMBO-groepen en een Schakel & Oriëntatieklas).

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • goed onderwijs
  • professioneel
  • toekomstgericht
  • respectvol
  • ambitieniveau

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

15 leerlingen met een lichamelijke handicap (LG):
10 leerlingen met een meervoudige handicap (MG);
17 leerlingen met een langdurige ziekte (LZK);
93 leerlingen met plaats bekostiging, op basis van (poli)klinische revalidatiebehandeling.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
124
Landelijk gemiddelde
96

Bron

Verdeling naar verblijfsjaar en leeftijd

Verdeling naar verblijfsjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar verblijfsjaar en naar leeftijd. Het verblijfsjaar is het totaal aantal jaren dat de leerling op het speciaal onderwijs zit. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Samenwerkingspartners

Scholen werken samen met verschillende organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van medische zorg en jeugdhulp. Zo bieden ze de beste hulp voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak en afspraken. De school kan zelf het beste vertellen hoe intensief de samenwerkingen zijn.

Terug naar boven