De Bonkelaar

Molenwijk 3 1035 EE Amsterdam

  • Schoolfoto van De Bonkelaar
  • Schoolfoto van De Bonkelaar

In het kort

Toelichting van de school

Onze missie & visie

De Bonkelaar is een relatief kleine school in de Molenwijk in Amsterdam Noord. De afgelopen jaren heeft de Bonkelaar een transformatie ondergaan. De leerresultaten van de kinderen zijn uitstekend en de uitstroom is bovengemiddeld. Het gebouw van de Bonkelaar is intern volledig gerenoveerd. Zo heeft de school onder andere een nieuwe kleurstelling, een groot podium in de centrale zaal en een volledig nieuwe speelzaal . Binnen deze “Vreedzame school” wordt gewerkt vanuit duidelijke schoolafspraken en doorgaande lijnen, zoals vastgelegd in ons handboek “Zo doen wij dat hier”.

Binnen de lessen wordt gewerkt vanuit drie niveaus. Hierdoor kunnen kinderen die de stof goed begrijpen snel aan de slag, kunnen andere kinderen een langere instructie krijgen en blijft er tijdens het zelfstandig werken tijd over om een paar kinderen op hun eigen niveau verder te helpen.

Het VVE-programma “Startblokken” van De Bonkelaar werkt vanuit betekenisvolle situaties. Dit betekent dat de kinderen vanuit “het herkenbare” nieuwe dingen leren. Zoals bijvoorbeeld een thema tandarts. Hoe maak je een afspraak, welke begrippen horen erbij, maak een plattegrond van de praktijk, enzovoort.

Op De Bonkelaar laten we de kinderen profiteren van de mogelijkheden die er zijn. Kinderen die hun specifieke talenten willen ontwikkelen kunnen terecht binnen de verlengde schooldag. In de hele school zetten we actief in op ICT-vaardigheden. We willen dat alle kinderen van school gaan met goede ICT-vaardigheden. 

Binnen het onderwijs creëren we niet alleen aandacht voor kinderen met extra instructiebehoefte, maar ook voor kinderen die een stap verder zijn. De school heeft een plusgroep voor de “meerbegaafde” kinderen. Binnen de plusgroep wordt o.a. gewerkt aan projecten, Spaans, Chinees, rekentijger en vooruitwerklab.

De Bonkelaar heeft twee AMOS UnIQ klassen. Dit zijn klassen voor hoogbegaafde kindereeen 5/6 en 7/8 combinatie. Meer informatie kunt u vinden op www.debonkelaar.nl of op de www.amosonderwijs.nl/amosuniq.

De Bonkelaar is een school met een stevige leerbasis, oog voor talent en kansen voor iedereen.

De Bonkelaar laat de wind niet door de hekken waaien.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Duidelijke structuur
  • Gezonde School
  • Voltijds HB-onderwijs
  • Pluslessen
  • ICT en Techniek

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen en ons onderwijs

Onze leerlingen zijn de wereldburgers van morgen. En die wereld verandert sneller dan ooit. Robotisering, digitalisering, een economie gebaseerd op innovatie. Het zijn maar enkele ontwikkelingen die enorme gevolgen zullen hebben voor het leven van onze kinderen in de toekomst. Wat betekent het principe van “een leven lang leren” voor de wijze waarop wij ons onderwijs aanbieden? Welke competenties zijn nodig om mee te kunnen in de snelheid van het leven in 2030? Creativiteit, flexibiliteit, goed in samenwerken, in staat zijn om je je een weg te banen in het gigantische informatieaanbod, dat zijn enkele veelgenoemde noodzakelijke competenties. Om een actieve rol in de maatschappij en in ons Amsterdam te hebben, zijn daarom andere vaardigheden nodig dan twintig jaar terug. Daarnaast moet de basis (taal, rekenen) ook op orde blijven. Als AMOS zetten wij ons in om die vaardigheden bij onze kinderen en bij onszelf te blijven ontwikkelen. Op die manier kunnen wij écht impact maken in de levens van onze leerlingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
269
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Peutercombi voorschool De Bonkelaar

De Peutercombi en de Bonkelaar werken nauw samen en hanteren dezelfde werkwijze waardoor de overstap naar de basisschool optimaal verloopt. Op de Peutercombi is veel ruimte om te spelen, nieuwe dingen te leren en te ontdekken. De pedagogisch medewerkers verdiepen zich in de kinderen, stemmen thema’s daarop af en maken deze zichtbaar in het lokaal.De voorschool werkt nauw samen met de leerkrachten van groep 1 en 2 van de basisschool. Hierdoor ontstaat een doorgaande leerlijn van 2 ½ tot 6 jaar. De voorschool maakt deel uit van TintelTuin en is te bereiken telefoonnummer 088-0780884.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven