Scholenopdekaart

Basisschool De Vrijheit

Basisschool De Vrijheit

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Samenwerking Opb., RK, Alg. Bijz.

‘Vrijheit met een T!’ 

De Vrijheit is de naam van het stoomschip dat op 26 januari 1903 in mistig weer op het strand van Wijk aan Zee vastliep. Het schip brak en alle lading spoelde op het strand. De bevolking van Wijk aan Zee jutte vervolgens alles wat los en vast zat! Zijde, spek, klossen gesponnen katoen voor de textielindustrie en katoenpitten vonden hun weg naar de Wijk aan Zeese huizen. Het scheepswrak van ‘De Vrijheit’ is nog altijd te zien in zee.

Wij noemen onze school De Vrijheit omdat de naam past bij Wijk aan Zee. En natuurlijk is ‘Vrijheit’ ook door de betekenis van het woord een prachtige naam voor een school. 

Kinderen komen naar school om te leren. Daarvoor is onze school er. De Vrijheit zet zich in voor eigentijds basisonderwijs van hoge kwaliteit aan ieder kind. Iedere leerling kan zich in een inspirerende en veilige leeromgeving optimaal ontwikkelen. We leren de kinderen niet alleen lezen, rekenen en schrijven. Wij nemen onze rol in de opvoeding van kinderen ook serieus. In samenwerking met de ouders zorgen wij ervoor dat de kinderen na acht jaar op onze school de stap naar het voortgezet onderwijs succesvol kunnen maken en daarvoor de nodige cognitieve en sociale bagage hebben.

Download de schoolgids

Contactgegevens

Dorpsduinen 12-14
1949EG Wijk aan Zee

Telefoon:
0251374443
Website:
www.devrijheit.nl
E-mailadres:
info@devrijheit.nl

Schooldirectie en -bestuur

Directeur

Dieke Heming

Stuur een e-mail

Schoolbestuur

Stichting Fedra

Aantal scholen:
12
Aantal leerlingen:
3309
Website:
www.fedra.nl

Samenwerkingsverband

Stichting SWV Passend Onderwijs IJmond


Foto-impressie