Basisschool De Wereldwijzer

Antoinette Kleynstraat 6 2331 DV Leiden

  • Schoolfoto van Basisschool De Wereldwijzer
  • Schoolfoto van Basisschool De Wereldwijzer
  • Schoolfoto van Basisschool De Wereldwijzer
  • Schoolfoto van Basisschool De Wereldwijzer
  • Schoolfoto van Basisschool De Wereldwijzer

In het kort

Toelichting van de school

Basisschool De Wereldwijzer is een nieuwe, actieve school in de Stevenshof in Leiden. Een interconfessionele school waar plezier in leren voorop staat en iedereen erbij hoort. De school ademt een positieve en gezellige sfeer en is gericht op verbinding.

Ons motto is: Leren doe je samen! 

Op De Wereldwijzer stimuleren we kinderen om zichzelf te ontdekken: wat vind ik leuk, waar ben ik goed in, wat kun ik nog niet en ga ik leren? In onze leeromgeving leren we als leerlingen, leraren en ouders met en van elkaar. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Verbinding
  • Vreugde
  • Veiligheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Wereldwijs

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De leerlingen van De Wereldwijzer wonen voornamelijk in De Stevenshof. Het aantal leerlingen zoals vermeld in deze gids is flink gegroeid door de fusie tussen de twee scholen tot 1 school. Momenteel hebben wij geen wachtlijst en is er plek in onze kleutergroepen. Kinderen vanuit andere scholen zijn welkom, mits wij aan de onderwijsbehoefte kunnen voldoen. Dit wordt besproken en onderzocht in samenwerking met ouders en de huidige school.

Het motto van De Wereldwijzer is: “Leren doen we samen!” Daarom vinden wij het belangrijk dat leerlingen mee mogen denken over de school en het onderwijs. We werken dan ook met een leerlingenraad op onze school. Leerlingen kunnen goede ideeën en meningen hebben over hoe hun plezier voor school en leren kan toenemen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen zich ontwikkelen tot actieve en betrokken (wereld)burgers. Kinderen leren dat zij hun mening mogen geven op een respectvolle wijze. Ze leren te luisteren naar de mening van een ander en leren zichzelf te presenteren. De leerlingen leren op een kindgerichte manier hoe de democratie werkt en dragen zorg voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De leerlingen op De Wereldwijzer voelen zich gehoord en dit zal de betrokkenheid met school en omgeving vergroten.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
311
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven