Openbare Jenaplanschool Heijenoordschool

Gentiaanstraat 25 6813 ES Arnhem

  • Het gesprek is een van de basisactiviteiten van een Jenaplanschool.
  • Samen vieren wat je hebt geleerd of hebt meegemaakt.
  • Tijdens het werkuur krijgen de kinderen instructie in de basisvaardigheden of zijn zelfstandig aan het werk.
  • Door middel van spel doen kinderen ervaringen op.

In het kort

Toelichting van de school

De Heijenoordschool staat voor :

  • Goed onderwijs: Voor kinderen die zich ontwikkelen in relatie tot de wereld om hen heen, waar veel aandacht is voor taal, lezen, rekenen, wereldoriëntatie, kunst en cultuur.
  • Goed onderwijs: Een grote onderWIJStuin; ‘ons groene klaslokaal’, waar kinderen kunnen ontdekken, werken en respectvol leren omgaan met de natuur.
  • Goed onderwijs: Een eigen theater waar kinderen kunnen leren zichzelf en hun werk te presenteren: an elkaar en aan hun ouders.
  • Goed onderwijs: Waar kinderen in stamgroepen van en met elkaar leren, waar zelfstandigheid en samenwerking belangrijk is.

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van Heijenoordschool. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties. Op de website www.heijenoordschool.nl vind je nog meer informatie over onze school.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Pedagogische sterke school
  • Opbrengstgericht / basisvaardigheden
  • Thematisch onderwijs / betekenisvol
  • Zelfstandig werken en samen werken
  • Coöperatieve werkvormen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school


Het leerlingaantal van de school is rond de 300. De kinderen zijn verdeeld over 13 groepen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
280
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Schooltijden

Maandag, dinsdag en donderdag: 08.30 uur - 14.45 uur

Woensdag en vrijdag: 08.30 uur - 12.30 uur

Op beide locaties mogen kinderen en ouders tien minuten voor aanvang naar binnen. Wanneer het regent, mogen de kinderen eerder naar binnen. Ouders van de onderbouw brengen hun kind, als ze dat willen, in de ochtend in het lokaal. Na schooltijd wachten ouders buiten. Na schooltijd zijn de ouders van de kinderen van de midden- en bovenbouw welkom om in de groepen te komen kijken.

Omdat het voor kan komen dat je kinderen op verschillende locaties zitten, zijn alle schooltijden op de dependance met 5 minuten vervroegd om je in de gelegenheid te stellen je kinderen op beide locaties weg te brengen.

Continurooster

Alle kinderen op de Heijenoordschool blijven tussen de middag op school. Ze eten in hun eigen groep en hebben daarna een half uur pauze. Deze vorm van ‘overblijven’ maakt een wezenlijk onderdeel uit van hetJenaplanonderwijs. In de pauze spelen alle kinderen (van beide locaties) buiten op het plein, het veld of in het survivalbosje. In de zomermaanden mogen ze de onderWIJStuin bezoeken. En bij slecht weer blijven de kinderen binnen.

Pleinwacht

Ook de stamgroepsleiding heeft een half uur pauze, het toezicht tijdens de pauze wordt daarom verzorgd door 7 ‘pleinwachten’: 5 ouders en 2 personen uit het schoolteam.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven