Openbare Basisschool De Piramide

Langemeerstraat 14 A 1135 JE Edam

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Piramide
  • Kleuters leren programmeren
  • Jaarlijks bezoeken wij in de lente een (kinder) boerderij.
  • Onze school heeft een cultuurplan, waarbij wij jaarlijks met een groep het Concertgebouw bezoeken.

In het kort

Toelichting van de school

Iedereen is welkom!

Piramide is de enige openbare school in Edam en Volendam. De klaslokalen zijn gegroepeerd rondom een leerplein; daarnaast hebben we een  speellokaal voor het bewegingsonderwijs aan de kleuters. Voor groep 3 t/m 8 maken wij voor ons gymnastiekonderwijs gebruik van het Bolwerck in Edam. De school heeft op dit moment 70 leerlingen. De schoolpopulatie kenmerkt zich door de diversiteit.

We werken aan de ontwikkeling van het onderwijs en bereiden de kinderen voor op de samenleving in de 21e eeuw en dit betekent:

Van het leerstofjaarklassensysteem naar meer gepersonaliseerd leren en anders organiseren: onderwijs dat aansluit bij het niveau van het kind in plaats van de leeftijd.

Bekijk ook eens onze website!

Voorwoord van het bestuur 

Beste ouder(s) en verzorger(s),   

Onze kinderen groeien op in een complexe tijd. Van klimaatverandering tot sociale ongelijkheid: veel zekerheden zoals we die kenden zijn aan het schuiven. Ook op technologisch vlak verandert er veel – en dat gebeurt snel. Wat vandaag nog onmogelijk lijkt, is morgen alweer een optie.   

Elke dag staat ontdekken en leren bij OPSPOOR centraal. Ieder kind doet dit op zijn of haar eigen manier. Binnen OPSPOOR is ruimte voor iedereen, voor eigen ontwikkelingen, eigen talenten en eigen vaardigheden. Samen zijn wij OPSPOOR en binnen dat samenzijn mag iedereen verschillen: de kracht van samen en de kracht van het verschil.  

Om de ontwikkeling voor elk kind te ondersteunen, bieden wij een onderwijsaanbod, aangepast op verschillende niveaus en onderwijsbehoeften.?Onderwijs legt tenslotte het fundament waarop verder gebouwd kan worden aan een duurzame toekomst.   

Onze leerlingen en uw kind(eren) bepalen mede deze toekomst. Wij begeleiden hen in de stappen die zij zullen gaan nemen. Wij geven ze het vertrouwen dat zij alle uitdagingen aankunnen. Hierin werken we ook graag samen met u en alle andere partners om ons heen. Wij geven onze medewerkers het vertrouwen om elke dag het beste uit henzelf en uit de kinderen te halen. Want alleen door samen te werken kunnen wij de kinderen de verantwoordelijkheid geven om te bouwen aan een toekomst voor zichzelf en hun omgeving. Aan een toekomst die duurzaam en rechtvaardig is. En aan een toekomst met plek voor iedereen.  

Een mooie en tevens een spannende uitdaging. Want hoe deze toekomst eruit zal gaan zien, weten wij en u niet. Wij kijken er naar uit.   

Chris van Meurs 
Voorzitter College van Bestuur  

Astrid Brugman
Lid College van Bestuur 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Iedereen is welkom!
  • De Vreedzame School!
  • Samen zijn wij sterk!
  • Elke dag leren wij!
  • Ieder in zijn kracht zetten!

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen bedraagt op 1 augustus 71. Op de peildatum 1 februari is er een verwachting van 75-80 leerlingen.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
65
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven